VIJESTI / PREMIJERE

Pagani Huayra Imola stiže u Ženevu sa 827 KS (VIDEO)

pagani

Pagani Huayra Imola

pagani

Pagani Huayra Imola

pagani

Pagani Huayra Imola

pagani

Pagani Huayra Imola

Najsnažniji Pagani u historiji

 

Pagani je saopštio da u Ženevu stiže njihov najsnažniji automobil u historiji. Nakon diskretnih najava u septembru prošle godine, Pagani pokreće niz edicija njihovog hiperautomobila Huayra. Prva edicija na redu je Huayra Imola. Čak i oni koji nisu previše upućeni u automobilizam mogu naslutiti po čemu je automobil dobio ime, ali ćemo ipak objasniti.

 

Imola, ili preciznije Autodromo Enzo e Dino Ferrari, kako glasi puni naziv legendarne staze u imoli. Ova žestoka mašina predstavlja ultra rijetku varijantu od svega pet napravljenih primjeraka. Kao i većina skupocjenih automobila koji budu proizvedeni u malim serijama, svi primjerci su već rasprodani.

 

Tehničke specifikacije su do sada bile obavijene velom tajne, ali je Pagani objavio nekoliko „sočnih“ detalja koji dolaze uz zvanične fotografije koje prikazuju Imolu u ekstremnom izdanju sa radikalnim aerodinamičkim paketom. Automobil će pokretati 6.0 litarski biturbo V12 motor iz Mercedesovog AMG odjeljenja koji razvija 827 KS i 1.100 Nm obrtnog momenta. Snaga se na zadnje točkove prenosi preko sedmostepenog automatskog mjenjača. To je čini najsnažnijim Paganijevim modelom ikada sa 36 KS i 50 Nm više od do sada najsnažnije Huayre BC Roadster.

 

Kao što smo rekli, svih pet primjeraka je već prodato. Cijena? Srazmjerna broju primjeraka Imole – pet miliona eura.

10:19 | Feb 16, 2020

KOMENTARI (0)