VIJESTI / AKTUELNOSTI

Pao je novi rekord Nordschleifea!

Nismo rekli da je bilo brzo...

 

Sada kada smo ulovili trenutak vaše pažnje, preporučujemo da se opustite i nasmijete uz ovaj maštoviti pohod na Norschleife. Ova čuvena staza važi za najtežu i najizazovniju na svijetu, a rekord na njoj je stvar prestiža.

 

Navikli smo da Nordschleife napadaju Porsche, Lamborghini, Koenigsegg, Mercedes s namjerom da postave najbrže vrijeme ikada. Honda i Renault vode „rat“ u segmentu hot hatch automobila. Sve su to izuzetno brzi i „nabrijani“ automobili. Kada postave rekord kruga, marke se rado pohvale onboard snimkom vožnje. Kada gledate, djeluje brzo, ali uvijek ima prostora za napredak.

 

Međutim, kada napadnete ovakvu stazu u vozilu na tri točka, sigurno vam ni krug u bolidu Formule 1 ne bi bio toliko strašan. Jedan vozač je na Nordschleife došao sa namjerom da obori rekord na rikši, vozilu u Indiji popularnom pod nazivom „tuk tuk“. Sigurno mislite šta je tu strašno, to je izuzetno sporo, međutim zamislite da vozite potpuno otvoren automobil na Nordschleifeu i pri tom na momente vozite na samo dva točka.

 

Sigurni smo da je dvojici „saputnika“ dosta Nordschleifea i rikše za čitav život. Ipak, upisali su se u historiju zajedno sa neimenovanim vozačem. Prvi su u historiji postavili vrijeme sa rikšom na legendarnom Nordsu, a rekord... Ako vas baš zanima glasi 31 minutu, 49 sekundi i 46 stotinki. Kao da je brzina sve?

15:12 | May 30, 2019

KOMENTARI (0)