SPORT / BH AUTOSPORT

Pereković „uništio“ konkurenciju u Kotoru

Velika pobjeda hrvatskog automobiliste

 

Završena je brdska trka u Kotoru. Ovogodišnju trku je završio 81 takmičar, a u generalnom plasmanu vidjeli smo dominaciju hrvatskih takmičara, a na iznenađenje mnogih, pobjedu nije odnio Laszlo Szasz u Formuli 3000 već je to uradio, kako smo i najavili juče, Domagoj Pereković u monstruoznom Mitsubishi Lanceru EVO IX.

 

Pereković je u obje vožnje bio brži, a ključnu razliku je napravio u prvoj kada je stekao tri sekunde prednosti. U drugoj, bio je samo pola sekunde brži, ali dovoljno da odnese veliku pobjedu u generalnom plasmanu. Iza Perekovića i Szasza, na trećoj poziciji zaustavio se Dejan Dimitrijević. Petar Dajak u Formuli Gloria bio je četvrti, a Mario Jurišić peti. Vozač AK Župa Dubrovačka nastavlja da vozi vrhunski ove godine te je užitak gledati njegove bravure za volanom Audija A4 STW.

 

Stijepo Manenica je zauzeo šesto mjesto u generalnom, ali i prvo mjesto u grupi N. Manenica je nakon Skradina upisao pobjedu i u Kotoru te preuzeo lidersku poziciju u Diviziji 1 FIA CEZ šampionata na brdskim stazama. Na sedmom mjestu našao se Zlatko Dubreta, ujedno i najbrži crnogorski takmičar. On je u BMW-u 320i STW uspio nadmašiti svog zemljaka Dražena Radulovića koji je trku okončao na osmom mjestu.

 

Deveto mjesto je pripalo najperspektivnijem vozaču u Crnoj Gori, aktuelnom CEZ prvaku i novom – starom rekorderu staze Trojica u klasi N3. Vasilije Jakšić je ovog vikenda još jednom oduševio publiku kraj staze i pomjerio granice. Novi rekord staze je 2:32.700, a sigurno će mu biti posebno drag zbog domaće publike pred kojom je ostvario ovakav rezultat.

 

Deseto mjesto je pripalo njegovom kolegi iz kluba, Nemanji Kašćelanu koji je vrhunski odvezao trku i upisao novu pobjedu u klasi E1-15.

17:29 | Jun 2, 2019

KOMENTARI (0)