VIJESTI / PREMIJERE

Peugeot 508 Sport Engineered koncept

peugeot_508_sport

Peugeot 508 Sport Engineered

peugeot_508_sport

Peugeot 508 Sport Engineered

peugeot_508_sport

Peugeot 508 Sport Engineered

peugeot_508_sport

Peugeot 508 Sport Engineered

peugeot_508_sport

Peugeot 508 Sport Engineered

Elegantna limuzina sa sportskim pedigreom

 

Peugeot će u Ženevi prikazati konceptni model limuzine visokih performansi. Radi se o hibridnom 508, na ovaj način, Peugeot najavljuje i serijsku proizvodnju ovog modela.

 

Peugeot 508 Sport Engineered koncept je hibridni automobil sa tipičnom kombinacijom benzin-struja. Automobil krase agresivna aerodinamika izvana i otmjenost iznutra. Ovaj koncept je zapravo uvid u ono što nas očekuje naredne godine, a to je 508 PHEV plug in hibrid.

 

Pod haubom, nalazi se konvencionalni 1.6 litarski PureTech benzinski motor koji proizvodi 197 KS. Osim benzinskog, tu su i dva električna motora, a svaki motor ima snagu od po 108 KS. Ukupna snaga bi trebala iznositi oko 400 KS. Ovaj automobil će imati pogon na sva četiri točka. Snagu na prednje točkove šalje benzinski motor, a električni motori pokreću zadnje točkove. Iz Peugeota tvrde da će hibridni 508 od 0 do 100 ubrzavati za 4,3 sekunde i imati maksimalnu brzinu od 250 km/h.

 

Kako bi se ovaj 508 jasno razlikovao od ostalih modela, Peugeot je blago izmijenio izgled automobila sa funkcionalnim aerodinamičkim detaljima, ali i izrazito žutim detaljima na prednjoj masci, ali i kliještima kočnica. Preednji i zadnji branik su potpuno drugačiji. Prednji branik sada ima drugačije usisnike, dok je zadnji dobio difuzor. Retrovizori su izrađeni od karbonskih vlakana, a na zadnjem kraju smještena su i krilca za bolji protok zraka. Za kraj, tu su i veće, unikatne felge za ovaj model.

 

Unutrašnjost je kombinacija sportskog i elegantnog. Sjedišta su poput onih u trkaćim automobilima, dok je unutrašnjost presvučena u alkantara kožu. Ispred vozača nalazi se 12,3-inčni ekran kao zamjena za konvencionalni obrtomjer i brzinomjer. Ekran infotainment sistema je nešto manji, dijagonale 10 inča.

08:16 | Feb 21, 2019

KOMENTARI (0)