VIJESTI / AKTUELNOSTI

Peugeot Expert u sportskom izdanju

peugeot

Peugeot Expert Sport Edition

peugeot

Peugeot Expert Sport Edition

Drugačiji bodykit, ali bez pojačanja snage

 

Peugeot je za britansko tržište spremio novu verziju modela Expert koji ovom dostavnjaku daje sportskiji izgled u odnosu na standardnu izvedbu. Izmijenjeni, sportski bodykit je nešto što ne viđamo često na komercijalnim automobilima, Peugeot je za svoje značajno tržište napravio izuzetak.

 

Expert Sport Edition, kako glasi puni naziv edicije u kojoj je ovaj auto dostupan sa novim bodykitom, dizajniran je tako da se ističe od ostalih dostavnjaka, ali i drugih primjeraka „običnog“ Experta. Paket vizuelnih izmjena uključuje „sportske“ naljepnice i veće točkove. Nova izvedba je smještena iznad Asphalt verzije.

 

Novi Sport Edition Expert stiže sa 17-inčnim „Black Phoenix“ felgama i crno-plavim naljepnicama na bočnim stranama i zadnjem kraju automobila. Iznutra, automobil je dobio dvozonsku automatsku klimu, dok će eksterijer biti ponuđen u tri boje: Cumulus siva, Bianca bijela i Nera crna. Sport Edition će biti dostupan isključivo samo sa standardnim međuosovinskim rastojanjem.

 

Ipak, možete birati između dvije varijante: „Panel van“ sa većom nosivosti od 1.458 kg i dva sjedišta, a druga opcija je „Crew van“ sa 1.308 kg nosivosti i tri sjedišta. Pod haubom će imati standardne BlueHDi motore sa 120 i 150 KS. Slabiji motor će biti ugrađivan u „Panel“ verziju, dok će „Crew“ verzija dobiti jači motor.

22:27 | Dec 25, 2019

KOMENTARI (0)