VIJESTI / AKTUELNOSTI

Peugeot takođe preskače Ženevu

Samim tim, možemo očekivati da se na sajmu ne pojave ni Citroen ni Opel

 

Peugeot je odlučio da ne učestvuje na Sajmu automobila u Ženevi. Francuski „lav“ je još jedan brend koji donosi odluku da ne nastupi na nekom od velikih svjetskih sajmova. Dok jedni preskaču Ženevu, drugi preskaču Pariz, ili obrnuto, a u nekim slučajevima i oba sajma.

 

S napretkom tehnologije, proizvođači su uvidjeli da je sve manja potreba za skupocjenim sajmovima te da se isti efekat može postići i sa jednostavnim online prezentacijama. Šta je zapravo razlog zbog kojeg Peugeot neće učestvovati na sajmu u Ženevi? U press objavi koju je Peugeot poslao, stoji da na sajmovima nedostaje noviteta, a štandovi su izuzetno skupi za izradu i najčešće se desi da automobili tek završe na plišanom tepihu.

 

Osim Peugeota, za sada je i Lamborghini najavio da će preskočiti Ženevu kako bi se fokusirali na samostalne evente koje će sami organizovati. Upravo taj format postaje sve primamljiviji proizvođačima koji je u jednu ruku najpravedniji obzirom na to da svako dobije punu pažnju, bez potrebe za „borbom“ za istu.

 

Ženeva nije jedini sajam kojem proizvođači okreću leđa. Mercedes i Audi preskaču New York, dok će Volkswagen propustiti sajam u Parizu. Ipak, VW će učestvovati na Ženevi koja po njihovim kriterijima i dalje vrijedi.

09:50 | Jan 21, 2020

KOMENTARI (0)