VIJESTI / AKTUELNOSTI

Peugeot tvrdi da mogu oboriti rekord na Pikes Peaku

Bruno Famin bez dlake na jeziku i direktno

 

Čini se da u Peugeot Sportu ne mogu da prebole činjenicu da je oboren njihov rekord iz 2013. godine kojeg je postavio Sebastien Loeb vozeći 208 T16. Barem ako je suditi po riječima šefa Peugeot Sporta, Brune Famina.

 

On je „razočaran“, ali ne onim na što ste vjerovatno pomislili. Famin je tu „bocnuo“ kolege iz Wolfsburga:

„Bio sam jako razočaran Volkswagenom i njegovim učinkom na Pikes Peaku. Mogli su i morali su ići puno brže. Sa novim rekordom od 7:57 i dalje imate prostora za još 10 do 15 sekundi. To je moguće postići čak i sa automobilom koji ima konvencionalni pogon, odnosno motor as unutrašnjim sagorijevanjem. Nadmorska visina nije previše uticala na performanse motora. Ipak, razumljivo je. Vokswagen je želio da se dobro izreklamira i zaradi na svemu tome, tako da je sigurno vrijedilo.“

 

Iako ne znamo koji je razlog za komentarisanje i analiziranje Volkswagenovog rezultata koji je postignut prije nekoliko mjeseci, sigurni smo da Famin temeljito planira novi napad na Pikes Peak. Ovoga puta, moraće biti još bolji i spremiti još monstruozniji auto od starog rekordera, 208 T16. Zato Bruno, ostavi komentarisanje i zavrnite rukave. Novi bolid se neće sam napraviti.

14:02 | Mar 9, 2019

KOMENTARI (0)