VIJESTI / TUNING

Philipp Plein dizajnirao automobil od 550.000€

mansory

Mansory Star Trooper

mansory

Mansory Star Trooper

mansory

Mansory Star Trooper

mansory

Mansory Star Trooper

mansory

Mansory Star Trooper

Mercedes G-klase prošao kroz Pleinov tretman

 

Philipp Plein – njemački kreator prepoznatljiv po svojim kreacijama koje su uvijek ekstravagantne i izazivaju mnogo pažnje. Njegove kreacije nose ljudi koji se žele isticati i biti primjećeni, biti jedinstveni i drugačiji od drugih. I naravno, oni kojima nije problem dati 700€ za majicu, 2.500€ za jaknu ili pak 1.500€ za košulju. Mi iz Top Auto nismo veliki fanovi njegovih modnih kreacija, ali... Pronašli smo njegovu kreaciju koja nam se sviđa.

 

U redu, nije baš 100% njegova kreacija, ali je Plein dao svoj karakteristični potpis na novom Mercedesu G-klase. Zapravo, pravi tuning je odradio Mansory uz njegove dizajnerske smjernice. Svega 20 primjeraka će biti napravljeno, a cifra od 20 primjeraka aludira na 20. godišnjicu postojanja Pleinovog brenda. Mercedes-AMG G63 je dobio proširenja i nešto niži ovjes. Potpuno novi dizajn primjenjen je na prednji i zadnji branik, a poklopac rezervnog točka je brendiran logom Philippa Pleina. Takođe, auto je dobio i potpuno novu haubu sa novim otvorom za usis zraka, kao i nova LED svjetla. Iz Mansorya, ovaj automobil opisuju kao 50 nijansi sive kamuflaže, zbog njegove upečatljive „vojne“ kamuflaže u sivim tonovima.

 

Enterijer je u potpunosti kožni. Crna koža je prošivena crvenim koncem za izražniji i uzbudljiviji kontrast boja. Svuda se nalaze Pleinovi incijali, a na pragovima se nalaze čak i karbonske lajsne sa njegovim imenom i prezimenom.

 

Motor je takođe žestoko prerađen. Umjesto fabričkih 585 KS, moćni 4.0 litarski V8 motor je pretvoren u opaku zvijer koja razvija 850 KS i 850 Nm obrtnog momenta. Iako je automobil izuzetno težak, od 0 do 100 km/h stiže za samo 3,5 sekunde, a maksimalna brzina je ograničena na 250 km/h. Što je veliki grijeh – oslobodite te silne konje!

17:35 | Mar 6, 2019

KOMENTARI (0)