VIJESTI / AKTUELNOSTI

Počela proizvodnja Mercedesa EQC

eqc

Mercedes-Benz EQC

eqc

Mercedes-Benz EQC

eqc

Mercedes-Benz EQC

eqc

Mercedes-Benz EQC

Prvi primjerak sišao sa proizvodne trake u Bremenu

 

Danas je ispisana nova stranica historije Mercedesa. Danas je proizveden prvi primjerak EQC-a, prvog električnog modela iz Stuttgarta. Prvi primjerak proizveden je u Bremenu, u fabrici u kojoj se još proizvode C-klasa, GLC i GLC Coupe. Velike investicije su učinile ovu fabriku adektvatnom za proizvodnju električnog vozila.

 

„Sa EQC modelom, mi započinjemo novu eru mobilnosti. On je dio rastuće porodice Mercedesovih potpuno električnih vozila koja će posjedovati sve kvalitete tipičnog Mercedesa. Na prvom mjestu su nam kvalitet, sigurnost i komfor. Našim klijentima nudimo napredan dizajn i unikatan komfor u vožnji, a sa EQ porodicom, sve je to upotrebljivo u svakodnevnici.“, izjavila je Britta Seeger, član upravnog odbora Daimlera odgovornog za prodaju Mercedesovih vozila.

 

Fabrika u Bremenu će i dalje biti centar proizvodnje EQC modela, proizvodnja će se uskoro proširiti i na Kinu. EQC će se u Kini proizvoditi od ove godine, ali se početak proizvodnje očekuje nešto kasnije. Proizvodnju će podržati Beijing Benz Automotive Co. Mercedesovi planovi za budućnost uključuju proizvodnju EQ modela u Rastattu, Sindelfingenu (oba u Njemačkoj), Tuscaloosi (SAD) i Hambachu (Francuska). Cijene Mercedesa EQC kreću od 124.492 KM.

13:54 | May 6, 2019

KOMENTARI (0)