VIJESTI / AKTUELNOSTI

Počela testiranja Opel Corse-e Rally Cup

opel

Opel Corsa-e Rally Cup

opel

Opel Corsa-e Rally Cup

opel

Opel Corsa-e Rally Cup

opel

Opel Corsa-e Rally Cup

Prvi električni reli automobil

 

Opel je započeo tesitranja njihovog novog reli automobila. Ne radi se o bilo kakvom reli automobilu, već o prvom električnom reli automobilu u historiji. Vozači će se takmičiti u okviru Corsa-e Rally kupa pod okriljem ADAC-a. Testiranja su počela u Dudenhofen Test Centru u Njemačkoj, privatnom vlasništvu Opela.

 

Prvenstveno, radiće se na pouzdanosti i izdržljivosti ovih automobila. Opel će koristiti dva testna automobila tokom testnog programa kako bi skupili što više podataka i informacija o automobilu već na samom početku. Obzirom na to da niko nema iskustva s električnim reli automobilima, za inicijalne parametre su se oslanjali na brojne kalkulacije i simulacije u kontrolisanim uslovima. Vremenom, zamijeniće ih prikupljeni podaci sa testova.

 

Takođe, posebnu pažnju će obratiti na punjenje baterije, kao i njeno zagrijavanje. Kako bi sve bilo adekvatno podešeno, potrebno je adaptirati softver da bi svi sistemi ispravno funkcionisali. Razvojni put nove Corse-e Rally Cup je išao svojim tokom te su u Opelu veoma zadovoljni razvojem situacije.

 

Kada testiranja budu završena, Opel će napraviti još jedan prototip koji će služiti kao baza klijentske automobile. Planirano je da bude proizvedeno oko 20 inicijalnih primjeraka, a od toga prvih 15 će biti isporučeno do ljeta naredne godine, uoči specijalnog testnog dana koji će Opel organizovati za svoje klijente.

13:38 | Dec 26, 2019

KOMENTARI (0)