VIJESTI / AKTUELNOSTI

Počele isporuke Bugattija Divo

bugatti

Bugatti Divo

bugatti

Bugatti Divo

bugatti

Bugatti Divo

bugatti

Bugatti Divo

Četrdeset sretnih kupaca će konačno doći u posjed svo hiperautomobila

 

Bugatti je počeo isporuke svog modela Divo. Svega četrdeset primjeraka izaći će iz Bugattijeve fabrike u Alzasu, a cijena jednog iznosi čak 5 miliona eura. Iako je predstavljen 2018., isporuke se u započele tek ove godine jer je Bugatti radio na finim podešavanjima ovog automobila.

 

Zvijer koju pokreće Bugattijev prepoznatljivi kvad-turbo W16 motor od 1.479 KS, kao i Chiron, ali u odnosu na Chirona, Divo je znatno lakši i potpuno drugačiji za vožnju od automobila na čijoj platformi je baziran. Bugattijevi inžinjeri su podešavali ovjes i šasiju posljednje dvije godine, a u tom periodu je pređeno preko 5.000 kilometara, što uključuje i testiranje pri maksimalnoj brzini automobila koja iznosi 380 km/h.

 

Poredeći ga sa Chironom, Divo je lakši čak 35 kilograma, ima znatno tvrđe opruge i balans automobila je prebačen na prednji kraj. Šta to znači u praksi? Divo je znatno precizniji i agilniji na krivudavim cestama. Upravljanje je preciznije, a downforce drži automobil „zalijepljenim“ za cestu te veoma lako možete iskoristiti raskošni potencijal ovog automobila.

 

Zapravo, ne možete. Svih četrdeset primjeraka je već rasprodato.

10:00 | Apr 27, 2020

KOMENTARI (0)