SPORT / FORMULA 1

Počinje sezona Formule 1

Početak sedamdesete sezone najbržeg cirkusa na svijetu

 

Dragi fanovi, konačno smo dočekali početak sezone Formule 1. Nakon duge zimske pauze, bolidi su zabrujali Albert Parkom i započeli po mnogim očekivanjima epsku sezonu. Na oba današnja treninga, branilac titule, Lewis Hamilton, bio je najbrži od svih vozača. Za sada, Mercedes djeluje bolje nego na testiranjima. Čak i najbolje, ako bismo bili toliko slobodni. Naravno, Mercedes u rukama Lewisa Hamiltona. Valtteri Bottas, s druge strane, nastavlja biti ono što jeste.

 

Ferrari s druge strane, ne djeluje ubjedljivo kao u Barceloni. Djeluje nesigurno i oprezno. Njihova, teoretski prva violina, Sebastian Vettel je čak izrazio zabrinutost i ulogu favorita u potpunosti prebacio na Mercedes i Hamiltona. Ferrarijev novi vozač, Charles Leclerc, znatno je smireniji i uvjereniji u jak nastup sutra. Novinari portala autosport.com tvrde da Ferrari krije mnogo toga i da nas u kvalifikacijama očekuje ultra brzi Ferrari.

 

Red Bull, barem ne u Australiji, ne bi trebao biti prijetnja Mercedesu i Ferrariju. Hondina pogonska jedinica je pokazala svoje standardne mane i čini se da će ovo biti još jedna duga i naporna sezona za Red Bull.

 

Prva dva treninga ne treba shvatati zdravo za gotovo. Osim u slučaju Williamsa. Kada su oni u pitanju, evidentno je da legendarni britanski tim grca u problemima i da je njihov opstanak upitan. Ne možemo reći ni da je Mercedes klasa za sebe, kao što je to izjavio Vettel, niti možemo reći da se Ferrari poigrava sa konkurencijom. Bolidi se tek podešavaju i niko ne zna pravi odnos snaga. Međutim, situacija će se razjasniti za par sati. Treći trening u Melburnu će prikazati realniji odnos snaga, dok nas prava bitka očekuje sa početkom Q1.

 

Treći trening vozi se sutra u 04:00 po našem vremenu, a kvalifikacioni trening se vozi 07:00. Trka za VN Australije se vozi u nedjelju, sa početkom u 06:10, a prenos uživo možete gledati na SK1.

20:26 | Mar 15, 2019

KOMENTARI (0)