VIJESTI / AKTUELNOSTI

Pogledajte opako „lice“ novog Hyundaija Santa Fe

hyundai

Hyundai Santa Fe

hyundai

Hyundai Santa Fe

Santa Fe prelazi na potpuno novu platformu

 

Hyundai je 2018. godine predstavio četvrtu generaciju modela Santa Fe. Iako nije previše „ostario“, Hyundai je za Santa Fe već spremio facelift. Ipak, ovo će biti poseban facelift jer ovako nešto se ne viđa često u autoindustriji. Osim što će vizuelno evoluirati, Santa Fe prelazi na potpuno novu platformu.

 

Novi Santa Fe prelazi na potpuno novu platformu treće generacije. Biće to prvi Hyundaijev model na evropskom tržištu smješten na ovu platformu. Prednji kraj dobija agresivan i „ljut“ dizajn prednjih svjetala u obliku slova T. Tekstura maske hladnjaka će zavisiti od paketa opreme, a u samu masku hladnjaka biće integrisani radarski senzori tempomata.

 

Najnovija platforma treće generacije Hyundaiju otvara brojne mogućnosti po pitanju upotrebe pogonskih jedinica, a to se posebno odnosi na elektrifikaciju modela jer su u planu hibridna i punjiva hibridna verzija novog Santa Fea. Za sada je nepoznato šta će nova platforma donijeti u pogledu performansi, sigurnosti i upravljivosti. Evropska premijera novog Santa Fea je planirana za septembar ove godine, dok će u narednim sedmicama biti objavljene dodatne informacije o vozilu.

09:51 | May 26, 2020

KOMENTARI (0)