VIJESTI / AKTUELNOSTI

Policijski automobil kojem ne možete pobjeći

police

Policijski Lykan Hypersport

police

Policijski Lykan Hypersport

police

Policijski Lykan Hypersport

Ni ne pomišljajte da pravite prekršaj u Abu Dhabiju

 

Policijski automobil mora biti dovoljno brz i okretan prestupnici ne bi mogli pobjeći. Svaka država u svojoj floti ima policijske automobile u skladu sa svojim mogućnostima. Kod nas u Bosni i Hercegovini, to su već godinama uglavnom VW Golfovi sa TDI motorima, a u posljednje vrijeme su im se pridružile Škode Octavije, Toyote RAV-4, te nekoliko Suzuki Vitara. Rekli bismo skromno, kao i sve u našoj državi.

 

A onda skoknemo do Bliskog istoka, tačnije Abu Dhabija, glavnog grada Ujedinjenih Arapskih Emirata. Tamo je u policiji nešto što većina nas muškaraca, sanja, a sve je više pripadnica ljepšeg pola koje postaju „petrolheads“ i vole brze automobile tako da je ovaj automobil vjerovatno i u njihovim snovima. Lykan Hypersport – mnogi ga se sjećaju po pojavljivanju u jednom od nastavaka filma Fast and Furious, sada „zavodi red“ na ulicama Abu Dhabija.

 

Ovaj automobil pod haubom ima 3.7 biturbo bokser motor koji razvija 750 KS, do stotke ubrzava za 2,8 sekundi i postiže maksimalnu brzinu od 389 km/h. Kožna sjedišta su dobila pozlaćene šavove, a u LED svjetla, ubačeni su dijamanti. Iz W Motorsa su postavili pitanje: „Šta bi više htjeli: da vas love ili da vas ulove sa ovim automobilom?“. Pa što se nas tiče, ne bismo ni jedno ni drugo. Radije bismo radili kao policajci u Abu Dhabiju. 

13:22 | May 8, 2019

KOMENTARI (0)