VIJESTI / AKTUELNOSTI

Porsche 988 Vision je vizija novog hiperautomobila

porsche

Porsche 988 Vision

porsche

Porsche 988 Vision

porsche

Porsche 988 Vision

porsche

Porsche 988 Vision

porsche

Porsche 988 Vision

porsche

Porsche 988 Vision

Vrhunski render automobila koji vjerovatno nikada neće ugledati svjetlo dana

 

21. vijek je doba kada svako ima pravo i priliku da predstavi svoje ideje, projekte, vizije i na taj način skrene pažnju na sebe. Nažalost, mnoge vizije i koncepti ostanu samo skica na papiru ili u digitalnoj formi, ali to nije razlog da im se ne divimo.

 

Jedno od takvih djela je i Porsche 988 Vision. Tvorac ovog koncepta nije poznat, ali mu moramo odati priznanje da je svoju studiju prezentovao vrhunski. Iz Porschea su svakako najavili da će u bližoj budućnosti predstaviti novi hiperautomobil, hronološkog nasljednika modela 918 Spyder. Ipak, zbog razvoja nove tehnologije baterija, to ćemo malo pričekati, a do tada možemo da maštamo baš kao i ovaj umjetnik.

 

Inspiraciju za ovaj koncept je crpio iz već postojećih Porscheovih modela i pažljivo birao elemente svakog od njih te ih sklopio u zadivljujuću cjelinu. Formu automobila je preuzeo od 918 Spydera i blago je modifikovao, a poslužio se i elementima Mission E koncepta.

 

Automobil izgleda egzotično, atraktivno i uzbudljivo, a upravo tako bi trebao da izgleda svaki hiperautomobil, a naročito ako se radi o Porscheu. Kreator automobila nam je ostavio mašti na volju koji motor pokreće 988 Vision, a obzirom na to da je prošli hiperautomobil iz Porschea bio hibrid, vjerujemo da će naredni biti potpuno električni.

08:56 | Aug 22, 2019

KOMENTARI (0)