VIJESTI / AKTUELNOSTI

Porsche i Boeing razvijaju leteći automobil

Trebamo li napominjati da se radi o električnom pogonu?

 

Polako, ali sigurno, bliži se momenat kada ćemo konačno ugledati prve modele letećih automobila. Proizvođači uveliko, potajno ili ne, razmišljaju o tome, a neki i razvijaju automobile kako bi bili prvi koji će tržištu ponudili nešto novo. Pored Audija i Mercedesa koji se hvataju u koštac sa ovim neistraženim svijetom, najnoviji brend koji razvija svoj leteći automobil je Porsche.

 

Ipak, Porsche je ozbiljno shvatio ovaj izazov te su svoje resurse i inžinjere udružili sa inžinjerima Boeinga, jednog od najvećih proizvođača komercijalnih zrakoplova te će biti najbolje upoznati sa tehnologijom, kao i izazovima s kojima se suočavaju ulaskom na to tržište.

 

„Porsche nastoji da poboljša svoju ponudu, ali i svoju reputaciju kao proizvođač sportskih automobila koji postaje i liderski brend u segmentu premium mobilnosti. Na duže staze, to znači da bi Porsche mogao preći u treću dimenziju putovanja.“, izjavio je Detlev von Platen, član odbora za prodaju i marketing u Porscheu AG.

 

Porscheu će u pomoć stići i Boeing, odnosno njihova specijalizirana divizija za zračnu mobilnost – Aurora Flight Sciences. To je ista kompanija koja je u januaru ove godine izvela prvi probni let za autonomni putnički dron.

14:01 | Oct 11, 2019

KOMENTARI (0)