VIJESTI / PREMIJERE

Porsche Macan GTS debitovao sa 375 KS

porsche

Porsche Macan GTS

porsche

Porsche Macan GTS

porsche

Porsche Macan GTS

porsche

Porsche Macan GTS

porsche

Porsche Macan GTS

Širenje ponude modela Macan

 

Porsche nastavlja širiti ponudu svojih aktuelnih modela brojnim izvedbama koje tržištu nude raznovrsnost, a kompaniji veće šanse za profit. Novi Macan je debitovao prošle godine, a do sada su u ponudi bile S i Turbo verzije, a između njih, smjestiće se GTS izvedba. Uz unaprijeđeni motor, dolaze i određene vizuelne izmjene, kako izvana, tako i iznutra.

 

Macan GTS pokreće 2.9 litarski biturbo V6 motor koji razvija 375 KS i 519 Nm obrtnog momenta. U odnosu na stari Macan GTS, to je 15 KS više. Snaga se ta sva četiri točka prenosi preko Porscheovog PDK automatskog mjenjača. Iz Porschea tvrde kako Macan GTS od 0 do 100 ubrzava za 4,7 sekundi, dok uz Sport Chrono paket, to vrijeme je moguće spustiti na 4,5 sekundi. Maksimalna brzina u oba slučaja je 260 km/h.

 

Standardni model dolazi opremljen sa Porscheovim adaptivnim zračnim ovjesom, 20-inčnim RS Spyder Design felgama, Porsche Sport izduvnim sistemom i kočionim sistemom od lijevanog čelika. Uz doplatu, kupci mogu izabrati i Porscheove karbon-keramičke kočnice.

 

Vizuelno, Macan GTS je dobio nekoliko crnih elemenata na prednjem kraju, nove pragove i crne detalje na zadnjem kraju. Iznutra, Porsche je koristio Alkantaru za oblaganje središnjih dijelova sjedišta, centralne konzole, naslonjača za ruke i tapacirunga vrata. Brušeni aluminijum dodaje sportski karakter u unutrašnjosti automobila.

 

Macan GTS u prodaju stiže na ljeto 2020. Početna cijena za osnovni model iznosit će oko 64.000€, dok ćete za sve dodatke vjerovatno morati izdvojiti još veću svotu novca.

09:24 | Dec 17, 2019

KOMENTARI (0)