VIJESTI / AKTUELNOSTI

Porsche otkrio djelić enterijera Taycana

porsche

Porsche 911 (992)

porsche

Porsche Mission E

porsche

Porsche Taycan

Prvi auto koji će imati potpuno integrisan Apple Music

 

Svakim danom smo sve bliži konačnom predstavljanju novog Porscheovog modela. Čim se radi o Porscheu, sasvim je prirodno da izaziva veliku pažnju i interesovanje, a obzirom da se radi o historijskom modelu, euforija je još veća. Četvrtog septembra stiže nam Taycan, prvi električni Porsche u historiji.

 

Iz Porschea „zagrijavaju“ atmosferu, te nas redovno izvještavaju od njegovom napretku te nam prezentuju kako su tekla testiranja i kroz šta su sve testni automobili morali proći kako bi bio postignut željeni nivo kvaliteta. Nakon informacije da je u finalnoj fazi prošao 24 sata neprekidne jurnjave, iz Porschea nam daju da „bacimo pogled“ u unutrašnjost novog Taycana.

 

Istina, fotografija nam ne otkriva previše. Možemo vidjeti dio upravljača, potpuno digitalni klaster instrumenata, te ekran infotainment sistema. Taycan je nastao iz Mission E koncepta, a čini se da su za enterijer kombinovali elemente Mission E koncepta i aktuelne generacije modela 911. Sve je dosta slično kao i u modelu 911, ali sa nekim novim dodirom u kojem prepoznajemo Mission E.

 

Porsche se pohvalio činjenicom da će Taycan biti prvi automobil koji će imati u potpunosti integrisan Apple Music servis sa preko 50 miliona pjesama. Za one koji su naklonjeni Beats 1 globalnom servisu prenosa uživo, Porsche će i taj servis ponuditi kupcima Taycana.

 

Porscheov električni automobil će imati preko 600 KS, a snaga se šalje na sva četiri točka. Do 200 km/h ubrzava za manje od 10 sekundi što je izvrstan rezultat i pokazatelj da Porsche želi ostati vjeran svojim genima, ali isto tako biti „zelen“. Prodaja Taycana počinje krajem godine.

11:41 | Aug 20, 2019

KOMENTARI (0)