VIJESTI / PREMIJERE

Porsche predstavio Carreru Coupe i kabriolet

porsche

Porsche 911

porsche

Porsche 911

porsche

Porsche 911

porsche

Porsche 911

porsche

Porsche 911

porsche

Porsche 911

porsche

Porsche 911

Bazne verzije modela 911

 

Osam mjeseci nakon premijernog predstavljanja nove generacije Porschea 911 u Carrera S izvedbi, Porsche je danas predstavio bazne verzije modela sa slabijim motorima i zadnjim pogonom. Prve isporuke ovih modela počinju početkom 2020. godine. Bazne modele Carrere pokreće 3.0 redni šestocilindarski biturbo motor čija snaga iznosi 379 KS uz 449 Nm obrtnog momenta, a snagu na zadnje točkove šalje osmostepeni DCT automatik.

 

Iako su motori slabiji, to nije značajno uticalo na performanse. Obična Carrera Coupe do stotke juri za 4 sekunde, dok sa Sport Chrono paketom ta cifra se spušta na 3,8 sekundi. U odnosu na Carreru S, ovaj model je sporiji pola sekunde. Kabriolet je teži pa samim tim i sporiji. Standardni model do 100 km/h ubrzava za 4,2 sekunde, dok sa Sport Chrono paketom ubrzava za 4 sekunde.

 

Vizuelno, teško ćete razlikovati Carreru i Carreru S. U seriji, Carrera dolazi sa po jednom cijevi izduvnog sistema na obje strane što je izdvaja u odnosu na Carreru S koja ima po dvije cijevi na obje strane. Ukoliko želite, možete doplatiti za sportski izduv sa dvije ovalne cijevi, slične onima na modelu GT2 RS.

 

Nova Carrera je izuzetno napredna u tehničkom smislu i već u seriji ima dosta tehnologije. Dodaci uključuju i Porscheov aktivni ovjes sa podešavanjem adaptivnih amortizera za standardnim i sportskim modom. Kočioni sistem ima detekciju mokre ceste te automatski prilagođava kontrolu stabilnosti i ABS uslovima na cesti. Lista opcija uključuje i Porscheove keramičke kompozitne kočnice, kao i 20-inčne i 21-inčne felge sa modela Carrera S.

 

Cijene za Carreru Coupe kreću od 98.750$, dok za Carreru Cabriolet cijene kreću od 111.550$.

12:19 | Jul 30, 2019

KOMENTARI (0)