VIJESTI / AKTUELNOSTI

Porsche prikazao nove skice Taycana

taycan

Porsche Taycan

taycan

Porsche Taycan

 

Karakterističan Porscheov dizajn

 

Nakon što su potvrdili dolazak svog prvog potpuno električnog automobila koji će debitovati u septembru, Porsche je objavio i dva teasera, bolje rečeno dvije skice Taycana. U mailu koji su dobili svi ljudi koji su dodani na listu potencijalnih kupaca (pisali smo o tome), Porsche je rekao kako sve ide po planu i kako pripreme idu svojim tokom i da će sve biti spremno za uspješan start Taycana.

 

„Završni radovi u Zuffenhausenu ulaze u svoju finalnu fazu. Uporedo s tim, radimo na širenju infrastrukture punionica i ostvarujemo sjajan napredak. Glavni proizvodni pogon se užurbano priprema za budućnost. Spremamo se da postavimo nove standarde u pogledu punjenja i efikasnosti, kako bismo, tipično za Porsche, bili najbolji u svojoj klasi.“ stoji u mailu.

 

Ove skice daju jasan uvid u novi Taycan. Moramo priznati da je Taycan na ovim skicama izuzetno atraktivan i probudio je pozitivne emocije kod nas. Taycan je upravo onakav kakav jedan Porsche treba da bude. Po svemu sudeći, Porsche ne odstupa previše od Mission E koncepta što nas posebno raduje. Taycan će izgledati brutalno dobro!

 

Osim izgleda, biće veoma brz. Pokretaće ga dva elektromotora čija ukupna snaga iznosi 600 KS. Od 0 do 100 će mu trebati manje od 3,5 sekunde, što ga čini jednakim sa Panamerom Turbo S E-Hybrid. Sa jednjim punjenjem, Taycan će moći preći oko 500 km prema NEDC standardu, dok će realni domet vjerovatno biti nešto manji.

 

09:41 | Mar 15, 2019

KOMENTARI (0)