VIJESTI / AKTUELNOSTI

Porsche rekao „ne“ električnom 911

porsche

Porsche 911 Turbo S

porsche

Porsche 911 Turbo S

porsche

Porsche 911 Turbo S

Ostaju privrženi motorima s unutrašnjim sagorijevanjem

 

Porsche je u septembru prošle godine predstavio Taycana, prvi električni model u svojoj višedecenijskoj historiji. I kako je Taycan naišao na brojne pohvale i simpatije, a svoj kvalitet je iskazao i osvajanjem „bronze“ na izboru Evropskog automobila godine 2020. U Porscheu gledaju u budućnost i razmatraju opcije elektrifikacije svoje ponude.

 

I kako će do 2025. godine, 50% prodatih Porscheovih automobila biti električni ili hibridni, Porsche smatra da u sklopu tih 50% mogu ostati vjerni svojim korijenima, automobilima sa motorima s unutrašnjim sagorijevanjem. Tako su jasno stavili do znanja da neki automobili definitivno neće dobiti svoje električne verzije. Tu konkretno mislimo na model 911 koji je okosnica Porschea.

 

U Porscheu su isključivi – 911 nikada neće biti isključivo električni automobil. Kako bi zadovoljili stroge norme, 911 će ipak imati hibridnu verziju koja će biti izuzetno brutalna jer će za njeno pokretanje biti zaduženo čak šest motora – jedan benzinski i čak pet elektromotora. Hibridni 911 će kratke distance moći prelaziti isključivo na električnom pogonu, a aktivacija električnog pogona će se vršiti preko posebnog dugmeta.

20:25 | Mar 4, 2020

KOMENTARI (0)