VIJESTI / AKTUELNOSTI

Porsche sprema Cayenne Coupe GT

Direktna konkurencija Urusu

 

Navedite nam slavniju kombinaciju od Porschea i oznake GT – čekamo odgovor. Dok se pokušavate sjetiti odgovora, iskoristit ćemo vrijeme da vam saopštimo kako nam stiže novi model iz Porsche Motorsporta. Iz istog odjeljenja koje je zaduženo za Porscheove trkaće automobile, 911 GT2 RS, GT3, 911R, Speedster, Cayman GT4. Po naslovu možete zaključiti da se radi o Cayenneu Coupe as GT oznakom.

 

Šta možemo očekivati sa GT izvedbom? Teško je išta reći. Porsche je samo najavio dolazak modela te da bi Cayenne Coupe GT trebao biti direktan rival Urusu. Neimenovani izvor je u javnost plasirao informaciju kako će Cayenne Coupe GT imati isti 4.0 biturbo V8 motor od 641 KS kao i Urus. Međutim, kako se radi o Porscheu, mislimo kako bi bilo izvrsno vidjeti 3.8 šestocilindarski biturbo bokser iz 911 GT2 RS u Cayenneu Coupe GT. Taj motor u GT2 modelu razvija čak 690 KS, a sa tom snagom i olakšanom karoserijom i finim podešavanjima, Cayenne Coupe GT bi mogao konkurisati za najbrži SUV na Nordschleifeu.

 

Ipak, za sada su to sve nagađanja. Takođe, priča se kako model neće nositi samo GT oznaku već da će iza GT doći određeni broj. GT1, GT2 i GT3 su rezervisani za 911, Caymanu pripada GT4, a 2015. godine, Porsche je zaštitio GT5 oznaku. To bi vrlo lako moglo značiti da će model nositi naziv Cayenne Coupe GT5. Ostaje nam da čekamo nove informacije i navijamo za našu ideju po pitanju motora u tom modelu.

09:50 | May 9, 2019

KOMENTARI (0)