VIJESTI / AKTUELNOSTI

Porsche Taycan debituje 4. septembra

porsche

Porsche Taycan

porsche

Porsche Taycan

porsche

Porsche Taycan

Početak nove ere za Porsche

 

Ostalo je nešto manje od mjesec dana do predstavljanja Porschea Taycan. Iz Porschea su konačno objavili datum premijere njihovog prvog električnog automobila u historiji. Nakon višemjesečnog čekanja, Taycana ćemo ugledati u srijedu, 4. septembra, a svi će moći pratiti predstavljanje putem interneta na Porscheovom internet TV kanalu koje počinje u 15:00.

 

Predstavljanje će se simultano odvijati na tri ključne lokacije za ovaj model: u Kini, Kanadi i naravno, Njemačkoj. Činjenica da će Taycan biti premijerno predstavljen i u Kini, govori nam da Porsche ozbiljno „napada“ tržište električnih automobila u Kini.

 

Šta sve znamo o Taycanu prije njegovog predstavljanja. Kompanija iz Stuttgarta dala je informacije o performansama automobila koji bi trebao ići rame uz rame sa Teslom Model S. Od 0 do 100 ubrzava za 3,5 sekundi, dok je sprint od 0 do 200 km/h moguć za manje od 12 sekundi. Maksimalna brzina će biti preko 250 km/h.

 

Uz odlične performanse, očekuje se da Taycan ima izvrstan domet. Porsche nije precizirao koliki će domet zapravo biti, iako se očekuje preko 500 km, ali su istakli da njihov naponski sistem od 800 V kontinuirano isporučuje velike količine snage, a sve to omogućuje brzu vožnju i munjevito brzu usporuku snage. Što se punjenja tiče, da biste prešli 400 km, potrebno vam je samo 15 minuta punjenja.

09:17 | Aug 11, 2019

KOMENTARI (0)