VIJESTI / AKTUELNOSTI

Porsche Taycan izaziva veliku pažnju

missione

Porsche Mission E koncept

missione

Porsche Mission E koncept

missione

Porsche Mission E koncept

Porscheov prvi električni sportaš je svjetski popularan i prije samog predstavljanja

 

Taycan, novo čudo iz Porscheove fabrike ostat će upisan zlatnim slovima u historiji kompanije. To će biti prvi model koji će imati potpuno električni pogon. Porsche je ispao krajnje zao prema svima nama koji jedva čekamo dolazak novog modela, ali su nam barem rekli kada ćemo konačno vidjeti Taycan uživo.

 

Čini se da je Porsche napravio sjajan marketinški posao sa novim Taycanom te su izazvali veliki interes javnosti, ali i poetncijalnih kupaca. Prema podacima koje su ponudili iz kompanije, do sada su primili više od 20.000 zahtjeva za kupovinu ovog modela. Kako bi bili sigurni da su zahtjevi istiniti, iz Porschea su postavili uslov da svako se želi naći na listi kupaca mora dati predujam u iznosu od 2.500€.

 

Kao što smo rekli, Porsche Taycan će debitovati u septembru, dok će krajem godine stići u prodajne salone. Od 0 do 100 će ubrzavati za manje od 3,5 sekunde, a maksimalni domet bi trebao biti veći od 500 km prema NEDC standardima. Da biste napunili automobil za 100 km dometa, biće vam potrebno svega 4 minute.

 

„Ogromno interesovanje za model Taycan dokazuje da su naši klijenti i fanovi zaista uzbuđeni zbog našeg prvog električnog sportaša. Morali smo povećati proizvodni kapacitet kako bismo mogli zadovoljiti potražnju. Taycan će biti tehnički najnapredniji automobil u svom segmentu – pravi Porsche.“ Rekao je Detlev von Platen, član marketinškog i prodajnog tima Porsche AG.

17:39 | Mar 8, 2019

KOMENTARI (0)