VIJESTI / AKTUELNOSTI

Porsche Taycan je najbrži električni sedan na Nordschleifeu

porsche

Porsche Taycan

porsche

Porsche Taycan

porsche

Porsche Taycan

porsche

Porsche Taycan

Postavlja nove standarde čak i prije zvanične premijere

 

Porsche odbrojava dane do zvaničnog predstavljanja Taycana, prvog električnog automobila u historiji kompanije. Njihov električni sportski sedan je izazvao mnogo pažnje i interesovanja kupaca koji su već u velikom broju izrazili želju da posjeduju ovaj model. Kombinacija klasičnog Porscheovog karaktera i moderne tehnologije budućnosti sjajan su recept za uspjeh.

 

Ovaj električni sportski sedan će biti zvanično predstavljen 4. septembra, a svi zainteresovani će moći uživo da prate predstavljanje preko interneta. Kako bi dodatno zagrijali atmosferu, Porsche je podijelio podatak da je Taycan krug na Nordschleifeu zatvorio za 7 minuta i 42 sekunde. Za volanom Taycana je bio Lars Kern koji je na taj način ušao u historiju.

 

„Taycan je izvrsno odgovorio na endurance izazov koji smo pred njega stavili. Bez problema je izveo 26 uzastopnih ubrzavanja do 200 km/h, a onda je za 24 sata prešao 3.425 kilometara bez ijednog kvara ili problema, a sada je na red stigao i rekord na Nordschleifeu.“, izjavio je Stefan Weckbach, potpredsjednik proizvodne linije Taycana.

 

Sa rekordom na najtežoj trkaćoj stazi na svijetu, Porsche je dokazao da je Taycan podjednako dobar sportaš, kao što je i dobar štediša kada se nalazi u saobraćaju. Vrhunske performanse, efikasnost i pouzdanost koju je prikazao čak i na najvećim vrućinama, Taycanu već sada osiguravaju vrhunsku reputaciju i privlače nove kupce ovog izvrsnog automobila.

12:39 | Aug 26, 2019

KOMENTARI (0)