VIJESTI / PREMIJERE

Porsche uveo 4S izvedbu Taycana

porsche

Porsche Taycan 4S

porsche

Porsche Taycan 4S

porsche

Porsche Taycan 4S

porsche

Porsche Taycan 4S

porsche

Porsche Taycan 4S

porsche

Porsche Taycan 4S

porsche

Porsche Taycan 4S

Dvije dodatne opcije za bateriju i znatno niža cijena od Turbo i Turbo S modela

 

Svega šest sedmica nakon premijernog predstavljanja, Taycan je stigao u novoj izvedbi. Nakon što su inicijalno predstavljeni Turbo i Turbo S, na red je stigla i jeftinija izvedba – 4S. Na ovaj način, Porsche i definitivno ostaje vjeran svojoj standardnoj nomenklaturi iako se radi o potpuno električnom modelu.

 

U trenutnoj ponudi, 4S je najprihvatljivija verzija Taycana. U ovoj izvedbi, Taycan koristi dva elektromotora i transmisiju sa dva stepena prenosa, kao i električnu arhitekturu od 800 V što vam dozvoljava impresivne brzine punjenja. Svaki primjerak Taycana 4S dolazi sa standardnim paketom baterija od 79,2 kWh, a u ponudi će vam biti i baterije iz Turbo i Turbo S modela od 93,4 kWh. Tu opciju, Porsche je nazvao Performance Battery Plus. Bazni paket baterija radi sa elektromotorima koji razvijaju 522 KS, dok veći dolazi sa 563 KS.

 

Neovisno o paketu baterija koji odaberete, Taycan 4S dostiže brzinu od 250 km/h, a od 0 do 100 ubrzava za 3,8 sekundi. Njihov glavni konkurent, Tesla, sa njihovim Modelom S Long Range ima približno iste performanse, međutim, u pogledu dometa, Tesla je i dalje ispred Porschea. Dok će Model S sa jednim punjenjem preći gotovo 600 km, Taycan u Turbo i Turbo S izvedbi ne može više od 450 kilometara. Za 4S izvedbu još nisu ponudili podatke o dometu.

 

Dolazimo do cijene koja je znatno niža nego kod Turbo i Turbo S izvedbi. Standardni Taycan 4S kreće od oko 94.000€, dok ćete za Performance Battery Plus paket baterija doplatiti skoro 6.000€.

09:47 | Oct 14, 2019

KOMENTARI (0)