VIJESTI / PREMIJERE

Posebna Bentlijeva „devetka“

continentalgt

Bentley Continental GT Number 9 Edition by Mulliner

continentalgt

Bentley Continental GT Number 9 Edition by Mulliner

continentalgt

Bentley Continental GT Number 9 Edition by Mulliner

Ulov za kolekcionare

 

Bentley je kreirao zlatni ulov za sve kolekcionare egzotičnih automobila. Continental GT dobio je svoju novu limitiranu seriju. Ako su druge tek iz marketinških potreba, ova je zaista iz sentimentalnih razloga i brilijantna je. Retro i moderna. Sve u jednom.

 

Bentley Continental GT Number 9 Edition by Mulliner, puni je naziv Bentleyeve limitirane serije njihovog veoma popularnog modela Continental GT. Inspirisana je Bentleyevom bogatom tradicijom i historijom u autosportu i uključuje brojne dodatke integrisane u najluksuzniji GT automobil na svijetu. Svega 100 primjeraka će biti ručno izrađeni od strane Mullinera u mjestu Crewe, Engleska.

 

Number 9 Edition odaje počast Sir Henry Stanley Tim Birkinu, jednom od prvi „Bentleyevih momaka“ iz perioda 20-ih i 30-ih godina prošlog vijeka. Birkin je bio Bentleyev korisnik, investitor i trkaći vozač. Krasio ga je jedinstveni duh i ambicioznost. Udruženim snagama, nastao je 4,05 litarski Blower. Bentley Blower sa brojem 9 vozio je upravo Birkin 1930. godine na 24 sata Le Mansa.

 

Danas, 89. godina kasnije, Bentleyev model dolazi u čuvenoj zelenoj boji i brojem 9 na masci hladnjaka. Osim Viridian zelene, kupci će moći izabrati još Beluga crnu boju. Takođe, 21-inčne felge sa deset krakova se mogu izabrati u tri boje, a osim toga moguće je kupiti Black Line paket, kao i karbonski bodykit.

 

Iznutra, kupci mogu birati između Cumbrian zelene i Beluga crne. Enterijer je uistinu prefinjen, dosta sjajnih površina i blještavih elemenata. Na centralnoj konzoli smješteni su retro instrumenti koji dočaravaju autentičan izgled Blowera. Kako bi se trajno ugradio u ovaj automobil, sa Birkinovog sjedišta ubačeni su drveni elementi koji takođe krase enterijer. Vrhnuac svega, predstavljaju i 18-karatne pozlate na oznakama limitirane serije.

 

Samo 100 primjeraka Bentley Continental GT Number 9 Edition by Mulliner će biti napravljeno, a svaki će imati svoju tablicu koja je ujedno i potvrda autentičnosti.

00:23 | Mar 5, 2019

KOMENTARI (0)