VIJESTI / PREMIJERE

Posebna edicija Bugatti Chirona Sport

bugatti_chiron_sport_110_ans

Bugatti Chiron Sport 110 Ans

bugatti_chiron_sport_110_ans

Bugatti Chiron Sport 110 Ans

bugatti_chiron_sport_110_ans

Bugatti Chiron Sport 110 Ans

Posebna edicija za poseban jubilej

 

Bugatti je poznat kao proizvođač automobila koji su rariteti. Još od prvih modela pa sve do danas, uspjeli su da održe reputaciju ekskluzive koju ne može svako priuštiti sebi. Zatim su počeli da pomjeraju brzinske granice, a zajedno s tim, postavljali su repere drugim proizvođačima za snagu eksploatišu iz motora.

 

Bugatti Veyron je dugo vremena bio nedodirljiv. Automobil koji je i dan danas pojam maksimalne brzine i snage. Samo par modela je uspjelo da nadmaši Veyrona po pitanju snage. Jedan od njih je njegov direktni nasljednik – Chiron.

 

Upravo njegov nasljednik je došao je u periodu kada Bugatti slavi 110 godina postojanja. U to ime, napravljena je limitirana edicija Chirona Sport, jednostavnog naziva – Chiron Sport 110. Iz Bugattija su se potrudili da pokažu koliko su ponosni na ovaj veliki jubilej za kompaniju, ali i na činjenicu da su iz Francuske, pošto je francuska zastava vidljiva na retrovizorima, zadnjem krilu, sjedištima... Sam automobil dolazi obojen u mat plavoj boji, sa crnim felgama i upadljivo plavim kočionim kliješima.

 

Ovdje se radi isključivo o vizuelnoj izmjeni. Nikakva nadogradnja performansi nije planirana (ne vidimo ni potrebu). I dalje je to „obični“ Chiron Sport sa 8.0 litarskim quad turbo W16 motorom koji razvija 1.479 KS i 1.500 Nm obrtnog momenta. Nažalost, svega 20 primjeraka će biti proizvedeno, a tu se vraćamo na priču o ekskluzivnosti koju Bugatti uživa. 

 

01:29 | Feb 8, 2019

KOMENTARI (0)