VIJESTI / AKTUELNOSTI

Posljednja najava osvježene Mercedes-Benz E-klase

Premijera u Ženevi

 

Osvježena Mercedes-Benz E-klasa stiže u Ženevu. Zapravo, ne samo E-klasa, ali fokus je upravo na ovoj luksuznoj limuzini iz Štutgarta. Posljednja najava objavljena je na društvenim mrežama, a radi se o kratkom video snimku u kojem možemo vidjeti tek nova prednja svjetla i djelić prednje maske.

 

U videu stoji „dolazi uskoro“, ali realnost je takva da ćemo E-klasu vidjeti već za par dana u Ženevi kada počnu medijski dani sajma. Ovo nije prvi teaser koji je Mercedes objavio. Prisjetimo se nekoliko fotografija prototipa E-klase pod kamuflažnom folijom koje su objavili upravo na svom media sajtu.

 

Iako ne vidimo mnogo u videu, ipak je to samo teaser, Mercedes nam je na „kašičicu“ dao uvid u tek nekoliko detalja koji nam ne znače mnogo, ali bude znatiželju. U principu, osvježena E-klasa će dobiti novi prednji kraj, masku i nova svjetla. Iznutra, Mercedes je spremio novi volan i unaprijeđeni MBUX sistem.

 

Pod haubom će se naći nekoliko novina. Pored standardnih motora, Mercedes će u ponudu uvesti i blage hibride i punjive hibride. Blagi hibridni model će imati 268 KS, a u igri je i 3.0 šestocilindarski motor sa 362 KS.

 

11:11 | Feb 28, 2020

KOMENTARI (0)