VIJESTI / AKTUELNOSTI

Posljednji Porsche 911 (991) ide na aukciju

porsche

Porsche 911 Speedster

porsche

Porsche 911 Speedster

porsche

Porsche 911 Speedster

porsche

Porsche 911 Speedster

Prihod od aukcije ide u humanitarne svrhe za borbu protiv korona virusa

 

Porsche je saopćio kako će posljednji primjerak modela 911 generacije 991 biti prodat na aukciji krajem aprila kako bi se prikupio novac borbu protiv korona virusa. Osim automobila, kupac će dobiti jedinstveni paket koji u drugačijim uslovima nije moguće dobiti. Sve to, Porsche radi kako bi privukao što veći broj ponuđača i ohrabrio kolekcionare na kupovinu.

 

Pobjednik aukcije i novi vlasnik vozila će dobiti čitav paket drugih „poslastica“ za ljubitelje Porschea i kolekcionare. Na početku liste nalazi se skupocjeni sat 911 Speedster Heritage Design, a pored toga, pobjednik i sretnik kojeg on odabere, dobijaju priliku da posjete Porsche AG Weissach razvojni pogon, a obilazak uključuje i izlazak na testnu stazu sa Dr.Frank-Steffen Walliserom i Andreasom Preuningerom, čelnim ljudima zaduženim za modele 911 i GT liniju.

 

Aukcija će biti održana u SAD-u, a na aukciji će biti i Predsjednik i CEO Porschea Sjeverne Amerike, Klaus Zellmer. Pobjednik će dobiti i knjigu koja je posvećena izradi posljednjeg modela 991, a u knjizi se nalaze i originalne skice kreirane od strane Speedster dizajnerskog tima. Aukcija počinje 15. aprila, a završava se 22. aprila. Kompletan prihod ide u humanitarne svrhe.

08:29 | Apr 11, 2020

KOMENTARI (0)