VIJESTI / AKTUELNOSTI

Posljednji teaser VW Golfa prije premijere

Samo još dva dana do predstavljanja

 

Ukoliko niste zapamtili, podsjetićemo vas još jednom. Za dva dana, Volkswagen predstavlja novu, osmu generaciju Golfa. Kako bi nam olakšali čekanje, Volkswagen je povremeno objavljivao teasere i detalje o novom Golfu, te smo postepeno sklapali cjelokupnu sliku kakav će novi Golf zapravo biti. Prije nekoliko dana objavljene su skice, a danas je objavljen i posljednji teaser.

 

Za kraj najavne kampanje, Volkswagen nam je prikazao dizajn zadnjih svjetala koja nas itekako podsjećaju na one koje smo vidjeli na T-Rocu, ali i na odlazećem Golfu 7.5. Na još uvijek aktuelnoj generaciji Golfa, ispod samog kućišta nalazi se tamni, jedva primjetni detalj kojeg nema na „osmici“. Takođe, umjesto standardnog pozicioniranja s lijeve strane, slovni natpis Golf će stajati tačno na sredini vrata prtljažnika, ispod znaka, nešto što smo već viđali na T-Rocu i Passatu.

 

Zvanična premijera Volkswagen Golfa osme generacije održaće se u četvrtak, 24.10.2019., a Volkswagen će uživo prenositi svečanu prezentaciju jednog od najpopularnijih automobila na svijetu.

14:54 | Oct 22, 2019

KOMENTARI (0)