VIJESTI / AKTUELNOSTI

Potvrđen dolazak McLarena 620R

mclaren

McLaren 620R

mclaren

McLaren 620R

mclaren

McLaren 620R

Cestovna izvedba GT4 trkaćeg automobila

 

McLaren će uskoro obogatiti svoju ponudu novim modelom. Nakon što je par puta viđen prototip ovog automobila, iz McLarena su i zvanično potvrdili dolazak novog modela u ponudu. Tako će vrhunski GT4 trkaći automobil ponuditi u pakovanju prihvatljivom u svakodnevnom saobraćaju, a McLaren će odlučiti kome će ponuditi ovaj model.

 

Obzirom na to da se radi o veoma ekskluzivnom modelu, u njegov razvoj je bio umiješan i MSO obzirom na to da 620R koristi brojne aerodinamičke elemente kao i 570S MSO X. Kompletan automobil je inspirisan drugim modelima rađenim od strane McLaren Special Operations odjela. Prednji kraj je nešto složeniji zbog aerodinamičkih elemenata, a zadnji kraj „pritišće“ krilo po uzoru na GT4 automobile iz Wokinga.

 

U principu, automobil ne izgleda mnogo niži od standardnog modela, međutim možemo očekivati da će McLaren spremiti novi ovjes koji će 620R činiti znatno bližim tlu i više će podsjećati na trkaći automobil.

 

Za pogon je zadužen 3.8 litarski biturbo V8 motor, isti koji se nalazi i u 600LT, ali sudeći po nazivu automobila, možemo očekivati da raspolaže sa 620 KS, više nego što je dozvoljeno u regulacijama za trkaći automobil. Plan je da automobil bude proizveden u ograničenom broju primjeraka, ali se ne očekuje da bude rijedak kao 570S MSO X koji je proizveden u samo 10 primjeraka. Shodno tome da je automobil derivat trkaće verzije, možemo naslutiti da će njegova cijena biti veoma visoka.

09:32 | Oct 13, 2019

KOMENTARI (0)