VIJESTI / AKTUELNOSTI

Povratak legendarne Alfe Romeo GTV

Hibridni supercoupe

 

Na intentetu su se pojavile prve fotografije Alfinog coupea koji se uskoro vraća na tržište. Alfa Romeo je sa Giuliom doživjela preporod. Brend je ponovo postao bitan igrač na tržištu i nakon teškog perioda, Alfa konačno počinje da liči na onu staru Alfu koja je osvojila srca mnogih.

 

U FCA grupaciji ozbiljno rade na širenju ponude Alfinih modela. U ponudi se sada nalaze Mito, Giulietta, Giulia, Stelvio i 4C Spider. U Ženevi je predstavljen koncept SUV-a Tonale, modela koji bi trebao biti ispod Stelvia, a u pripremi je i coupe koji će nositi legendarni naziv GTV. Posljednji GTV je proizveden sada već davne 2004. godine.

 

Alfa Romeo GTV će zapravo biti coupe izvedba Giulie koja uživa izuzetnu popularnost. Planirano je da GTV dobije hibridni pogon, koji će biti ponuđen u Quadrifoglio izvedbi modela. Kao baza, poslužiće Ferrarijev 2.9 litarski biturbo V6 motor koji se nalazi u Quadrifoglio izvedbama modela Giulia i Stelvio. Kao dodatno pojačanje, dobiće električni motor koji će snagu motora podići za oko 100 KS, pa će GTV u svojoj najjačoj izvedbi imati preko 600 KS. Snaga će se prenositi na obje osovine, a koristiće se torque-vectoring tehnika za što bolje doziranje obrtnog momenta na svakom od točkova. Takođe, raspored težine naprijed i nazad će biti jednak – 50:50.

 

Predstavljanje Alfe Romeo GTV plairano je za 2021. godinu, a u međuvremenu bi trebali stići Tonale, veći terenac od Stelvia, ali i novi 8C.

16:14 | Apr 1, 2019

KOMENTARI (0)