VIJESTI / PREMIJERE

Predstavljen Audi SQ2

sq2

Audi SQ2

sq2

Audi SQ2

sq2

Audi SQ2

sq2

Audi SQ2

Noćna mora za konkurenciju

 

Audi nam je konačno prekratio muke i nakon mjeseci najava i raspirivanja mašte, prikazao nam je izgled najjače izvedbe Q2 modela. Po svim karaktersitikama, SQ2 stoji daleko ispred konkurencije u segmentu, a čini se da će teškom mukom uspjeti da nadmaše ovog omalenog gospodara prstenova.

 

Otrov se drži u malim bočicama, a SQ2 je pravi otrov! Ne samo da je „otrovan“ ispod haube, već tako izgleda i izvana. SQ2 je dobio opasniju, potpuno crnu masku hladnjaka i velike bočne usise. Sam branik je potpuno drugačije dizajniran i bliži je tlu nego standardni. Nazad, nalaze se četiri cijevi izduvnog sistema i difuzor kako bi se naglasilo da je ovaj automobil sportaš. Terenski sportaš, bolje rečeno. Uz doplatu, možete uzeti i SQ2 paket sa još više detalja na eksterijeru. To uključuje još detalja na okviru maske, na auspuhu, kućištima retrovizora, zadnji spojler i 19-inčne sive felge.

 

Iznutra, SQ2 je jedan tipičan Audi. Jednobojni enterijer kombinovan je sa karbonskim detaljima i kromiranim okvirima ventilacionih otvora. Na sredini se nalazi netipično mali ekran infotainment sistema, svega 3,5 inča. Kao i kod eksterijera, i enterijer ima svoj paket dodatne opreme. Ukoliko se odlučite da doplatite za ovaj paket, dobijate sjedišta od Nappa kože u crno-crvenoj kombinaciji, LED ambijentalno osvjetljenje i još SQ2 oznaka.

 

Pod haubom se nalazi moćni 2.0 četverocilindarski turbo motor koji razvija 300 KS i 400 Nm obrtnog momenta. Od 0 do 100 stiže za 4,8 sekundi i postiže maksimalnu brzinu od elektronski ograničenih 250 km/h. Snaga se na sva četiri točka prenosi preko automatskog mjenjača sa duplim kvačilom. Cijene Audija SQ2 kreću od oko 44 hiljade eura.

00:37 | Mar 28, 2019

KOMENTARI (0)