VIJESTI / PREMIJERE

Predstavljen Hyundai Tucson N Line

nline

Hyundai Tucson N Line

nline

Hyundai Tucson N Line

nline

Hyundai Tucson N Line

Atraktivan izgled, standardne performanse

 

Hyundai je predstavio Hyundai Tucson N Line, svoj prvi terenac sa malo sportskog duha. Zašto kažemo malo? Pa jednostavno, radi se o N Line modelu koji izgleda sjajno, međutim pod haubom je i dalje obični Tucson. Svejedno, ne umanjujemo njegovu vrijednost već samo želimo napomenuti da pravi Tucson N tek treba da dođe.

 

Kao što smo rekli, poboljšanje performansi ne postoji te se Hyundai fokusirao samo na vizuelni izgled automobila. Tucson sada izgleda mišićavije, robusnije, muževnije. Jednom riječju, atraktivnije. Iako je standardni Tucson sjajan, ne možemo da odolimo ovim sitnim promjenama na prednjem i zadnjem braniku, te visokosjajnim crnim felgama. Prednja maska je odbacila sve kromirane detalje i adaptirala tipičnu crnu saćastu masku kakvu smo vidjeli na prva dva N modela, i30 i Veloster. Primjetna je i promjena dizajna maglenki, a pored njih se nalaze i dnevna LED svjetla u obliku bumeranga. Nazad smo dobili nešto više mat crne plastike i dvije cijevi na završetku izduvnog sistema.

 

Crna boja dominira enterijerom, dok su vidljivi tek rijetki crveni detalji poput šavova na volanu, instrument tabli, sjedištima, te ukrasne trake na ručici mjenjača. Kako se radi o automobilu sa sportskim karakterom, za Tucson N Line su izabrana sportska sjedišta sa proširenjima i ojačanjima. Drugih većih promjena nije bilo. Ipak, mora nešto ostati i za pravi Tucson N.

 

Pod haubom Tucsona N Line može se naći neki od tri motora u ponudi. A u ponudi su 1.6 litarski turbo dizel motor sa blagim hibridnim sistemom od 48V koji razvija 135 KS, 2.0 litarski turbo dizel takođe sa istim hibridnim sistemom koji razvija 183 KS i „čisti“ 1.6 turbo benzinski motor koji razvija 175 KS. Cijena ovog automobila bi trebala biti oko 30.000€

08:37 | Mar 21, 2019

KOMENTARI (0)