VIJESTI / PREMIJERE

Predstavljen luksuzni Mercedes EQV

mercedes

Mercedes-Benz EQV

mercedes

Mercedes-Benz EQV

mercedes

Mercedes-Benz EQV

mercedes

Mercedes-Benz EQV

mercedes

Mercedes-Benz EQV

mercedes

Mercedes-Benz EQV

mercedes

Mercedes-Benz EQV

mercedes

Mercedes-Benz EQV

Luksuz V-klase s električnim pogonom

 

Početkom godine, tačnije u martu, na Sajmu automobila u Ženevi, Mercedes je predstavio konceptni EQV. Koncept koji je već tada izgledao kao finalni proizvod spreman za prodaju. Skoro pola godine kasnije, EQV nam je stigao u konačnoj formi, a iz Mercedesa su još jednom demonstrirali šta sve mogu.

 

Najnoviji električni automobil u ponudi Mercedesa se zove EQV ostavljajući jasnu poveznicu sa V-klasom. Oba automobila dosta liče jedan na drugi, a razliku pravi isključivo električni pogon modela EQV. Zvanična premijera ovog modela desiće se u Frankfurtu na sajmu koji se održava od 12. do 22. septembra.

 

Kao što smo i rekli, EQV koncept i finalni EQV su gotovo identični. Mercedesovi dizajneri su stvorili atraktivan MPV automobil, dinamičnih linija i modernog enterijera. Ono što nas je izenadilo jeste odsustvo Start-stop sistema. Umjesto njega, automobil pokrećete tradicionalnim ključem što je pogotovo neobično uzimajući u obzir da se radi o električnom vozilu. U zavisnosti od konfiguracije sjedišta, automobil može primiti sedam odnosno osam putnika.

 

Automobil pokreće električni pogon čija se snaga prenosi na prednju osovinu. Snaga automobila iznosi 201 KS, a sa jednim punjenjem, automobil može preći 400 kilometara. Priključak za punjenje se nalazi na prednjem braniku, a energija se skladišti u baterijama od 90 kWh.

 

Kao i EQV koncept, produkcijski EQV koristi najnoviji MBUX infotainment sistem sa jednim „tabletom“ umjesto 12,3 inčnog klastera koji se koristi na drugim Mercedesovim modelima. Sistem podržava glasovne kontrole, a prije ulaska u automobil, pomoću aplikacije za smartphone možete regulisati temperaturu u kabini.

15:32 | Aug 20, 2019

KOMENTARI (0)