VIJESTI / PREMIJERE

Predstavljen novi Audi RS4 Avant

audi

Audi RS4 Avant

audi

Audi RS4 Avant

audi

Audi RS4 Avant

audi

Audi RS4 Avant

audi

Audi RS4 Avant

audi

Audi RS4 Avant

audi

Audi RS4 Avant

Nova generacija, stari recept

 

Audi nastavlja svoju RS ofanzivu koju je započeo RS6 Avant, a nastavljena je sa modelima RS7 i RS Q3 koji su nas doveli do novog, četvrtog u nizu RS modela koje će Audi predstaviti ove godine. Četvrti model je RS4 Avant – kakva koincidencija? Prototip ovog automobila je mjesecima unazad testiran i viđali smo ga isključivo pod kamuflažnim folijama. Sada je došao momenat da ga ugledamo potpuno otkrivenog i saznamo šta nam to donosi nova generacija RS4.

 

Poredeći ga sa prošlim modelom, bolje rečeno modelom prije facelifta, RS4 se nije mnogo izmijenio. Ukratko, dobio je novu masku hladnjaka po uzoru na sve ostale RS modele koja je nešto šira nego na standardnom A4 i naravno, izgleda kao pčelinje saće što je karakteristika svih Audijevih RS modela. Blatobrani su blago prošireni, a zadnji branik je dobio difuzor i ovalne završetke izduvnog sistema. Poznata priča sa Audijem i automobilima iz RS odjela.

 

Iznutra, RS4 Avant je dobio novi, unaprijeđeni MMI ekran od 10,1-inča koji je osjetljiv na dodir. Zamišljen je tako da bude blago zakrenut i ukošen ka vozaču, a sve funkcije sa starog, rotacionog dugmeta su prešle na ekran, dok je dugme otišlo u historiju. Obzirom na to da se radi o RS modelu, na ekranu možete vidjeti i jačinu G sile kao i vrijeme kruga. Nismo sigurni da li je Audi shvatio da prave karavan, a ne trkaći automobil. Ipak, nama to zvuči dobro i odobravamo!

 

Kao što je slučaj i sa odlazećim RS4 Avantom, i osvježeni će pokretati isti 2.9 litarski biturbo V6 motor sa 444 KS. Snagu na sva četiri točka prenosi osmostepeni Tiptronic mjenjač, a kada vam je to potrebno, RS4 Avant s lakoćom od 0 do 100 stigne za 4,1 sekundu. Maksimalna brzina je ograničena na 250 km/h. Za ovu monstruoznu igračku moraćete izdvojiti 81.400€, a u prodaju bi trebao stići već narednog mjeseca.

08:33 | Oct 2, 2019

KOMENTARI (0)