VIJESTI / PREMIJERE

Predstavljen novi Cupra Leon

cupra

Cupra Leon ST

cupra

Cupra Leon ST

cupra

Cupra Leon ST

cupra

Cupra Leon ST

cupra

Cupra Leon

cupra

Cupra Leon

cupra

Cupra Leon

cupra

Cupra Leon

U ponudi su hatchback i karavan, kao i punjiva hibridna varijanta

 

Cupra je sinoć zvanično predstavila novu generaciju Leona u hot hatch varijanti koja po prvi put ne nosi Seatov logo već se smatra potpuno Cuprinim proizvodom. Četvrta genera Leona u Cupra izvedbi se tako pridružuje visokoperformantnoj Ateci i nadolazećem Formentoru kao član porodice „španskih sportaša“.

 

Kao i u prethodnim generacijama, Cupra Leon ostaje dostupan u dvije karoserijske izvedbe: hatchback i karavan koju nazivaju Sportstourer. Ono što je velika novost koju nismo imali prilike da vidimo u prethodnim generacijama je činjenica da će po prvi put Cupra Leon imati i hibridni pogon. Punjiva hibridna varijanta će koristiti 1.4 TSI benzinski motor u kombinaciji sa elektromotorom za ukupnu snagu od 242 KS i 400 Nm obrtnog momenta.

 

Njegova autonomija na električni pogon iznosi oko 60 kilometara po WLTP standardima, a kada u potpunosti ispraznite bateriju, trebaće vam šest sati da je ponovo napunite ukoliko koristite obični priključak, a tri i po sata ukoliko koristite Wallbox.

 

Istu snagu uz manje obrtnog momenta razvija i benzinska varijanta Cupra Leona sa 2.0 TSI motorom. Sa 241 KS dolazi 370 Nm, ova verzija Leona je najpristupačnija, a biće vam dostupan i u karavanskoj izvedbi ukoliko vam treba više prtljažnog prostora. Ako vam Cupra Leon u standardnoj varijanti ne razvija dovoljno snage, Cupra vam nudi i varijantu sa 296 KM uz 400 Nm obrnog momenta. Verzije sa prednjim pogonom imaće elektronski šper diferencijal, dok će verzije sa pogonom na sva četiri točka imati 306 KS. U svakom slučaju, Cupra Leon će biti ekskluzivno dostupan sa DSG automatskim mjenjačem, a prodaja će krenuti u posljednjem kvartalu godine.

08:59 | Feb 21, 2020

KOMENTARI (0)