VIJESTI / PREMIJERE

Predstavljen novi Hyundai i10

hyundai

Hyundai i10

hyundai

Hyundai i10

hyundai

Hyundai i10

hyundai

Hyundai i10

hyundai

Hyundai i10

hyundai

Hyundai i10

hyundai

Hyundai i10

Treća generacija Hyundaijevog najmanjeg modela

 

Hyundai je objavio fotografije i tehničke detalje nove generacije svog malog gradskog automobila. Najmanji model korejskog proizvođača u svojoj trećoj generaciji porastao je za 20 mm u širinu, u poređenju sa prethodnikom, dok je vozilo niže, takođe za 20 mm.

 

Promjene u proporcijama prati i novi dizajn pa i10 izgleda atraktivnije, naročito u verziji sa krovom koji je drugačije boje od ostatka karoserije. Tome doprinose i opcione 16-inčne alu felge kojima je opremljen primjerak sa promotivnih fotografija. Prednji dio automobila krasi nova, široka maska hladnjaka u koju su integrisana LED dnevna svjetla kružnog oblika. Hyundai navodi da će kupcima na raspolaganju biti čak 10 boja spoljašnjosti, koje po želji mogu biti kombinovane sa crnim ili crvenim krovom.

 

Unutrašnjost takođe izgleda atraktivno, barem kada su u pitanju viši paketi opreme koji sadrže i veliki 8-inčni ekran osjetljiv na dodir, smješten na vrhu centralne konzole. Displej opslužuje multimedijalni sistem vozila, uključujući i navigaciju, a omogućava jednostavnu integraciju smartfon uređaja zahvaljujući Apple CarPlay i Android Auto funkcijama.

 

Putnička kabina može biti konfigurisana tako da u nju može da se smjesti 4 ili 5 osoba. Novi i10 opremljen je i brojnim sistemima asistencije vozaču, među kojima su sistem za sprečavanje frontalnog sudara, pomoć u održavanju automobila u okvirima vozne trake kojom se kreće i upozorenje na umor i dekoncentraciju vozača.

 

U početku će Hyundai nuditi kupcima dva benzinska motora. Bazični 3-cilindarski 1.0-litarski agregat proizvodi 67 KS i 96 Nm, dok nešto jači 1.2-litarski četvorocilindraš isporučuje 83 KS i 118 Nm. Oba su standardno povezana sa 5-brzinskim manuelnim mjenjačem, dok je 5-stepeni automatik dostupan kao opcija.

 

Izvor: B92

10:28 | Sep 3, 2019

KOMENTARI (0)