VIJESTI / PREMIJERE

Predstavljen novi Mercedes-Benz GLS

gls

Mercedes-Benz GLS

gls

Mercedes-Benz GLS

gls

Mercedes-Benz GLS

gls

Mercedes-Benz GLS

gls

Mercedes-Benz GLS

gls

Mercedes-Benz GLS

gls

Mercedes-Benz GLS

gls

Mercedes-Benz GLS

gls

Mercedes-Benz GLS

Najluksuzniji terenac u ponudi

 

Mercedes je prvog press dana Sajma automobila u New Yorku ukrao show sa svojom najsjajnijom zvijezdom. U New Yorku je predstavljen novi GLS, Mercedesov ful-size luksuzni terenac koji predstavlja ekvivalenta S-klasi u segmentu terenaca.

 

Novi Mercedes GLS dobio je i potpuno novu platformu zahvaljujući kojoj je automobil mnogo lakši, ali i tehnološki napredniji nego u prethodnoj generaciji. GLS je dizajniran u skladu sa najnovijim Mercedesovim dizajnerskim jezikom te je vizuelno itekako sličan novom GLC, GLE, ali i GLB konceptu. Svi Mercedesovi terenci su dobili unificirani dizajn prednjeg kraja, a varijacije nastaju radi prepoznatljivosti.

 

GLS je zadržao staru formu koja podrazumijeva beskompromisni luksuz i otmjenost. Pored modernijeg dizajna eksterijera, enterijer je takođe potpuno usklađen sa najmodernijim Mercedesovim standardima, a GLS je takođe dobio novu verziju MBUX infotainment sistema i neizostavnog „Hej Mercedes“ virtualnog asistenta. Klaster instrumenata i ekran ifotainment sistema je u potpunosti spojen te predstavlja potpuno digitalni kokpit. O kvalitetu materijala koji su korišteni za izradu enterijera ne treba ni diskutovati.

 

Pod haubom novog GLS-a naći će se blagi hibridni motori. Osnovni model GLS 450 dobija 3.0 redni šestocilindarski motor sa 370 KS i 500 Nm obrtnog momenta. Blagi hibridni sistem od 48V, Mercedesov EQ Boost zapravo je starter generator koji stvara dodatnu 21 KS i dodatnih 250 Nm. Od 0 do 100 ubrzava za 5,9 sekundi. Drugi motor u ponudi je 4.0 litarski biturbo V8 motor. On raspolaže sa 483 KS i 700 Nm obrtnog momenta. U sprintu do stotke, postiže vrijeme od 5,2 seknude. Oba motora su uparena sa devetostepenim automatskim mjenjačem i 4Matic pogonom.

 

U ponudi će se naći i offroad paket. GLS-ov zračni ovjes biće uparen sa električnim servom, a zahvaljujući kamerama na vozilu, sistem predviđa ponašanje automobila u zavisnosti od uslova na putu i stvara savršen ugođaj u vožnji.

 

Cijene novog Mercedesa GLS biće nakandno objavljene, ali se pretpostavlja da će koštati oko 180.000$.

17:07 | Apr 17, 2019

KOMENTARI (0)