VIJESTI / PREMIJERE

Predstavljen osvježeni Renault Espace

renault

Renault Espace

renault

Renault Espace

renault

Renault Espace

renault

Renault Espace

renault

Renault Espace

renault

Renault Espace

renault

Renault Espace

renault

Renault Espace

Redizajnirana i unaprijeđena peta generacija Renaultovog popularnog monovolumena

 

Renault iza sebe ima prilično mirnu, ali plodnu godinu sa nekoliko premijera. Do sada su nam stigli novi Clio, novi Captur, osvježeni Koleos i Zoe, a sada je tu i osvježeni Espace. Renaultov najveći monovolumen je po prvi put predstavljen 1984. godine i od tada je stalni dio Renaultove ponude. Peta generacija je debitovala krajem 2014. godine te je bilo vrijeme za osvježenje.

 

Osvježeni Espace je sofisticiraniji i tehnološki napredniji. Velikih promjena u samom dizajnu nije bilo te je Espace manje-više ostao isti kao i prije uz manje izmjene. Njegov dizajn je unaprijeđen tek onoliko koliko su u Renaultu smatrali da je potrebno da izgled automobila bude jedan od glavnih razloga za kupovinu Espacea.

 

Espace je dobio novi branik sa nešto nižom maskom, kao i LED Matrix Vision adaptivna prednja svjetla sa specifičnim C-dizajnom kućišta. Zadnji branik je takođe redizajniran sa novom zaštitom u koju su integrisana i dva ovalna završetka izduvnog sistema. Nova LED svjetla se uklapaju u karakterističan Renaultov dizajnerski potpis. U ponudi su i novi modeli felgi, kao i nova nijansa crvene koja nosi naziv Vintage Red. Sve promjene na eksterijeru su inspirisane najotmjenijim paketom opreme u Renaultovoj ponudi – Initiale Paris.

 

Renaultov Initiale Paris paket donosi novi nivo luksuza u ovom segmentu, te je osim eksterijera, enterijer takođe inspirisan njime. Beskompromisni luksuz, sofisticirani materijali, promjene u ergonomiji i nove tehnologije u unutrašnjosti osvježenog Espacea, vozaču i putnicima nude najbolji kvalitet u klasi koji sa sobom nosi Initiale Paris oznaka.

 

Centralna konzola je u potpunosti redizajnirana te je stilizovana na moderan način. Sadrži novi, zatvoreni pretinac koji u sebi ima integrisane držače za čaše i dva USB porta desno od ručice mjenjača. Elektronski kontrolisani „e-shifter“ nema mehaničku vezu sa transmisijom te je tu ušteđen prostor za dodatne pretince u kojima možete držati vaše mobilne telefone, a tu se nalazi i podloga za bežično induktivno punjenje telefona. Kupcima je dostupna i nova verzija Renault Easy Link sistema koji se reproducira na 9,3-inčnom centralnom ekranu. U Renaultu su birali samo najbolje materijale za izradu enterijera kako bi vozač i putnici imali vrhunski osjećaj luksuza u kabini.

 

Ponuda motora broji jedan benzinski i dva dizelska. U oba slučaja, radi se o četverocilindarskim motorima koji dolaze isključivo upareni sa EDC automatskim mjenjačem. Benzince predstavlja TCe 225 motor, dok su u ponudi dizelaša Blue dCi 160 i Blue dCi 200. Sva tri motora su dostupna i sa 4Control opcijom zakretanja i zadnjih točkova.

06:49 | Nov 26, 2019

KOMENTARI (0)