SPORT / WTCR

Predstavljen unaprijeđeni Renault Megane R.S. TCR EVO

renault

Renault Megane R.S. TCR EVO

renault

Renault Megane R.S. TCR EVO

Vuković Motorsport nastavlja saradnju sa Renault Sportom

 

Vuković Motorsport je predstavio unaprijeđenu verziju Renault Meganea R.S. TCR koji u svom imenu nosi i dodatak „EVO“. Izvorni model je predstavljen 2017. godine, a na stazi je debitovao tokom 2018. Od tada pa do danas, Megane je bio u kontinuiranom razvojnom procesu te ga tek sada možemo smatrati potpuno gotovim proizvodom.

 

Sve nedostatke izvorne verzije, inžinjeri Vuković Motorsporta i Garry Rogers Motorsporta, pomno su analizirali i radili na njihovom otklanjanju. Kako bi mogao da bude konkurentan protiv fabričkih automobila, Renault Megane R.S. TCR EVO je dobio unaprijeđeni Renault Sport TCe motor, poboljšanu aerodinamiku kao i ovjes. Osim ovih stavki, rađeno je i na novoj verziji sekvencijalnog mjenjača koji će bolje prenositi snagu na prednju osovinu.

 

Iz Vuković Motorsporta su ovaj automobil okarakterisali kao lakši i brži, a glavnu borbu, ovaj model će voditi u TCR Evropa šampionatu. Vuković Motorsport je prijevio dva automobila za cjelosezonski angažman, a kampanju će predvoditi mladi Jack Young koji je debitovao u TCR Evropa prošle sezone. Ukoliko Megane R.S. TCR EVO bude dovoljno dobar, moguće je da ćemo u budućnosti vidjeti i potpunu fabričku podršku Renault Sporta pri izradi nove evolucije ovog takmičarskog automobila.

13:01 | May 17, 2020

KOMENTARI (0)