VIJESTI / PREMIJERE

Predstavljena Alfa Romeo Giulia GTA

alfa romeo

Alfa Romeo Giulia GTAm

alfa romeo

Alfa Romeo Giulia GTA

alfa romeo

Alfa Romeo Giulia GTA

alfa romeo

Alfa Romeo Giulia GTA

alfa romeo

Alfa Romeo Giulia GTA

alfa romeo

Alfa Romeo Giulia GTA

alfa romeo

Alfa Romeo Giulia GTA

Povratak legendarnog modela u ponudu

 

Alfa Romeo je predstavila Giuliju u GTA izvedbi. Izvorni, istoimeni model je stekao najveću slavu '60-ih godina prošlog vijeka, a posljednji put, GTA (Gran Turismo Alleggrita) korištena je na modelu 156. Nova verzija Giulije skida Quadrifoglio sa trona i postaje najsnažnije i najbrža verzija. Tajna GTA izvedbi je i u njihovoj olakšanoj karoseriji, a to je bio slučaj i u najnovijoj primjeni.

 

Nova Giulia GTA je oko 100 kilograma lakša od Quadrifoglio izvedbe, što je u skladu sa oznakom. Pod haubom je isti Ferrarijev 2.9 litarski biturbo V6 motor koji razvija 533 KS umjesto 505 koje ima Quadrifoglio. To je osjetno povećanje, ali ni blizu onoga što smo očekivali (620 KS). Za bolje performanse i bolji protok izduvnih gasova zadužen je Akrapovičev titanijumski izduvni sistem koji je integrisan u redizajnirani zadnji branik s masivnim difuzorom.

 

Gledajući cjelokupnu sliku, Giulia GTA je znatno šira od Quadrifoglio izvedbe, čak 50 milimetara. Osim šireg traga kotača, tu su i širi prednji blatobrani i bokovi automobila. Autodelta i Alfa Romeo su za Giuliju GTA spremili i novi ovjes za bolje upravljanje automobilom. Osim Autodelte, svoje „prste“ je umiješao i Sauber, Alfin partner u Formuli 1.

 

Giulia GTA ima brojne karbonske komponente poput haube, krova, prednjeg branika i blatobrana. Automobil ima i aktivni prednji spliter kojeg je razvio upravo Sauber Engineering. Straga se nalazi masivno krilo i već pomenuti difuzor. Giulia GTA dolazi na 20-inčnim felgama. Zanimljivo je da će Alfa ponuditi i GTAm verziju ovog automobila, a razlika je u nedostatku zadnjih sjedišta i u činjenici da je GTAm zapravo trkaći automobil za cestovnu upotrebu.

 

Prvih 500 kupaca koji naruče Giuliju GTA ili GTAm će direktno stupiti u kontakt sa ambasadorom brenda Alfa Romeo koji će pomoći pri isporuci automobila. Uz automobil ćete dobiti sigurnosnu kacigu sa GTA livrejom, trkački kombinezon, rukavice i patike. Vlasnici će ovaj „outfit“ moći iskoristiti u Alfinoj vozačkoj akademiji.

18:40 | Mar 2, 2020

KOMENTARI (0)