VIJESTI / PREMIJERE

Predstavljena Honda E

honda

Honda E

honda

Honda E

honda

Honda E

honda

Honda E

Nakon brojnih najava i prikazane konceptne izvedbe

 

Honda je konačno predstavila svoj mali električni automobil. Nakon što smo u prošlosti gledali njegove prototipove, dobijali brojne informacije o njegovim karakteristikama, sada je konačno došlo vrijeme da upoznamo produkcijsku izvedbu automobila. Naziv? Vrlo lagan za pamćenje – E. Tako je, stigla je Honda E.

 

Hondin simpatični električni mališan kombinuje retro dizajn sa najmodernijim tehnologijama. Izvana, korištene su jednostavne linije karoserije sa klasičnim, okruglim svjetlima. Tu ujedno i prestaju sve dodirne tačke sa nečim starim te na površinu isplivavaju brojne moderne značajke ovog automobila. Vratimo se na svjetla. Honda E koristi moderna LED svjetla, kako naprijed, tako i nazad. Umjesto bočnih retrovizora, na Hondi E se nalaze kamere čija se slika produkuje na dva ekrana od 6 inča u automobilu.

 

Automobil pokreće elektromotor pozicioniran na zadnjoj osovini. Honda će ga nuditi sa dva nivoa snage: 136 KS i 154 KS, a u obje izvedbe imaće obrtni moment od 315 Nm. Od 0 do 100 ubrzava za oko osam sekundi, međutim, pošto se ovdje radi o malom gradskom, električnom automobilu, a ne o Civicu Type R, performanse nam nisu bitne te je najbitnija njegova efikasnost. A Honda E sa jednim punjenjem može preći 220 km. Električna energija se skladišti u bateriji od 35,5 kWh. Uz funkciju brzog punjenja, automobil za samo pola sata se napuni dovoljno za narednih 177 km.

 

Iz Honde nisu objavili cijene novog automobila, a rezervacije su već ponuđene u određenim evropskim državama. Ukoliko ste u Frankfurtu, naredne sedmice možete i sami pogledati novu Hondu E.

11:39 | Sep 4, 2019

KOMENTARI (0)