VIJESTI / PREMIJERE

Predstavljena nova Ford Kuga

kuga

Ford Kuga ST Line

kuga

Ford Kuga Vignale

kuga

Nova Ford Kuga

kuga

Nova Ford Kuga

kuga

Nova Ford Kuga

Treća generacija Fordovog kompaktnog terenca

 

Ford je danas putem online prezentacije na svom Youtube kanalu predstavio novu generaciju svog kompaktnog SUV modela Kuga. Prva Kuga je predstavljena 2008. godine i od tada stekla je prilično veliku popularnost među kupcima.

 

Nova Kuga dolazi šest godina nakon odlazeće generacije koja je prošle godine prodata u 153.259 primjerka u cijeloj Evropi. Dizajn treće generacije Kuge inspirisan je aktuelnom generacijom Focusa, modela na kojem su bile bazirane i prethodne dvije generacije.

 

Gledajući automobil u cjelosti, nova Kuga uistinu neodoljivo podsjeća na novi Focus. Velika maska hladnjaka i bočni usisi su uklopljeni na adaptiranu masku hladnjaka koja je pri dnu ojačana mat plastikom i brušenim aluminijumom, jer se ipak radi o pravom terencu. Pragovi, kao i rubovi vrata, takođe su dobili plastičnu zaštitiu, a sam prag je integrisan u vrata, kao na modelu Edge. Zadnji kraj, takođe je „focusovski“. Kuga je dobila nova LED svjetla i velika vrata prtljažnika za lakši utovar tereta i prtljage.

 

Enterijer je preslikani Focusov, uz manje izmjene kako bi se uklapao u karakter SUV-a. Iako je Kuga pravi terenac, i dalje posjeduje sve kvalitete urbanog crossovera koji se stilski savršeno uklapa među gradske automobile. Sve funkcije infotainment sistema dostupne su na touch screen ekranu, a kao i na svim novim Fordovim modelima, Sony Sync sistem je ugrađen i u novu Kugu.

 

Nova Kuga, namijenjena je mlađoj klijenteli koja cijeni funkcionalnost, ali i vrhunski dizajn. U ponudi će biti tri opcije elektrifikacije. Ulazni nivo se odnosi na EcoBlue blagi hibridni sistem, srednji nivo je rezervisan za samopuneći hibridni sistem, a na vrhu se nalazi plug-in hibridna verzija.

 

Osim nove Kuge, predstavljeni su brojni elektrifikovani Fordovi modeli, a među njima su koncept električnog Transita, hibridni Tourneo, samopuneći hibridni Mondeo ST Line, Fiesta i Focus sa EcoBoost Hybrid motorima, hibridni Explorer sa 450 KS i 840 Nm obrtnog momenta. Explorer PHEV je najsnažniji Fordov SUV, ali i najsnažniji SUV u segmentu.

16:53 | Apr 2, 2019

KOMENTARI (0)