VIJESTI / PREMIJERE

Predstavljena nova Toyota Hilux

toyota

Toyota Hilux

toyota

Toyota Hilux

toyota

Toyota Hilux

toyota

Toyota Hilux

toyota

Toyota Hilux

toyota

Toyota Hilux

toyota

Toyota Hilux

Sposobniji i stilski uređeniji za veći ugled i cestovno prisustvo

 

Novi Hilux kombinira upečatljiv novi dizajn, dodavanje snažnog pogonskog pogona od 2,8 litara i poboljšanja performansi na cesti i van ceste uz veću udobnost, poboljšanu opremu i proširenu paletu modela usmjerenih na rastuće europsko tržište dvostruke upotrebe. Nova, vrhunska „Invincible“ klasa nudi kupcima vrhunski dizajn i vrhunsku razinu opreme, a da pritom ne žrtvuju ni jednu od karakteristika Hiluxa kao što čvrstoća, robusnost i legendarni kvalitet, trajnost i pouzdanost (QDR) koji su Hilux učinili najdražim svjetskim pick-upom.

 

Od svog lansiranja 1968. godine, nezaustavljivi Hilux neprestano je dokazivao svoju nepobjedivost, osvojivši Sjeverni pol, islandske vulkane, Antarktik, kao i pobjedu na Reliju Dakar 2019. godine. Hiluxova nosivost od jedne tone, uz vučnu snagu od 3,5 tone, sada je proširena na sve tipove karoserija s pogonom na sva četiri kotača (Single Cab, Extra Cab i Double Cab).

 

Dizajn i tehnologija na vozilu

 

Lice novog Hilux-a potpuno je redizajnirano s novom podebljanom i snažnom trodimenzionalnom rešetkom i tretmanom branika, što značajno povećava nadmoć na cesti i snažan stas, a istovremeno pojačava njegove čvrste i robusne mogućnosti. Ovaj upečatljiv novi vanjski stil dodatno je poboljšan dostupnošću novih prednjih i stražnjih LED svjetala, mašinske završne obrade i crnih 18-inčnih aluminijskih točkova, te dodavanja tri nove vanjske boje - Emotional Red II, Dark Blue i Oksid Bronzana metalik.

 

Nadograđeni interijer sadrži novi dizajn klastera instrumenata i novi 8-inčni zaslon s infotinment sistemom kojim možete upravljati i putem mehaničkih tipki i birača za poboljšanu operativnosti u svim uvjetima vožnje. Poboljšani multimedijski sustav odlikuje brži softver i reakciju ekrana, a uključuje oba sistema, Apple CarPlay® i Android Auto ™ za integraciju pametnih telefona.

 

Opsežan popis opreme uključuje pametni ulaz i pokretanje automobila pomoću tipke, satelitsku navigaciju, automatski klima uređaj, senzore za parkiranje naprijed i nazad i JBL Premium Sound System sa devet zvučnika koji uključuje i osmokanalno pojačalo od 8W i CLARi-Fi tehnologiju.

 

Ojačavajući ekskluzivnost nove Hiluxove ponude, širok raspon dodataka omogućit će kupcima daljnje prilagođavanje svojih vozila potrebama vlastitog rada ili slobodnog vremena. To uključuje plastičnu sportsku traku, električno pogonjeni aluminijski pokrov tovarnog prostora, zaključavanje vrata tovarnog prostora, tvrdi pokrov i utičnica od 12V u tovarnom prostoru.

Motori

 

Novi Hilux-ov pogonski sklop ojačan je dodavanjem novog, snažnijeg 2,8-litarskog dizelaša sa 204 KS, čineći Toyotin pick-up veoma konkurentnim po pitanju performansi u svom segmentu. Stvarajući 500 Nm obrtnog momenta, ovaj novi motor će ubrzati Hilux od 0-100 km/h za samo 10 sekundi  (2,8 sekundi brže od postojećeg 2,4-litarskog agregata), istovremeno ostvarujući prosječnu potrošnju od 7,8 l/100 km uz emisiju CO2 od 204 g/km.

 

Usmjeravajući se na najzahtjevnije Hiluxove kupce s dvostrukom upotrebom i u slobodno vrijeme, novi 2,8-litarski pogonski agregat bit će dostupan u karoserijskim izvedbama Extra Cab i Double Cab, s mogućnošću izbora šestostepenog manuelnog ili šestostepenog automatskog mjenjača, koji je spojen s pogonom na sva četiri točka.

 

Prodaja novog Hiluxa u Istočnoj Evropi, kreće ove godine u julu, dok će u Zapadnu Evropu stići u oktobru.

08:41 | Jun 4, 2020

KOMENTARI (0)