VIJESTI / PREMIJERE

Predstavljena osvježena Mazda2

mazda

Mazda2

mazda

Mazda2

mazda

Mazda2

mazda

Mazda2

mazda

Mazda2

mazda

Mazda2

mazda

Mazda2

Blagi facelift Mazdinog supermini automobila

 

Četvrta generacija Mazde2 predstavljena je prije pet godina, a sada je došlo vrijeme za malo zatezanje bora i nešto svježiji izgled. Predstavljanje je upriličeno danas u Japanu, a mali gradski automobil se nije mnogo izmijenio u odnosu na seriju prije facelifta.

 

Ako ćemo biti iskreni, nije se ni imalo šta promijeniti. Kada je predstavljena, Mazda2 je već tada bila najbolje stilski urađen auto, kao i najmodernije dizajniran te je minimalno „ostario“ za ovih pet godina. Određene detalje je naslijedila od veće „sestre“, Mazde3 koja je predstavljena u novembru prošle godine. Moderan dizajn eksterijera i prefinjen dizajn enterijera čine model veoma privlačnim istovremeno nudeći vozaču i putnicima jedinstveno komforno i dinamično iskustvo u vožnji.

 

Osvježena Mazda2 je tehnološki naprednija nego ikada prije. Na spisku opreme nalaze se adaptirajuća LED svjetla, sistem koji skenira sve u krugu od 360 stepeni oko vozila, prepoznavanje saobraćajnih znakova, kao i asistenciju za održavanje vozila u traci. Ispod „kože“, Mazda je potpuno izmijenila ovjes kako bi automobil postao udobniji, dok je enterijer prefinjeniji nego prije. Ukoliko želite, upravljač možete naručiti sa grijanjem, sjedište vozača ima šest opcija podešavanja, adaptivni tempomat, a infotainment sistem podržava i Apple CarPlay i Android Auto.

 

U Evropi, ovaj model će biti ponuđen sa 1.5 litarskim benzinskim motorom sa 75 i 90 KS. Prenos snage na prednju osovinu vrši šestostepeni ručni mjenjač ili šestostepeni automatik, dostupan za jači motor. U Japanu, u ponudi će biti i 1.8 litarski dizelaš i pogon na sva četiri točka.

 

Prodaja Mazde2 u Japanu kreće već 12. septembra, dok će kupci u Evropi morati sačekati početak 2020. godine kako bi kupili svoj primjerak osvježene Mazde2.

13:02 | Jul 18, 2019

KOMENTARI (0)