VIJESTI / AKTUELNOSTI

Premijera Mazde CX-4 u Ženevi

Mazda širi svoju ponudu SUV-ova

 

Iz Mazde nam stiže novi SUV. Zvaće se CX-4. Mazda će tako popuniti prazninu između CX-3 i CX-5. Novi model je baziran na aktuelnoj generaciji Mazde 3 i biće ponuđen sa Skyactive X motorom. Najbolji opis novog Mazdinog modela je SUV coupe. Iz Mazde su istakli da ovaj model neće imati nikakve sličnosti sa imenjakom koji se prodaje na kineskom tržištu.

 

Novi CX-4 biće u velikoj mjeri baziran na konceptu Koeru, predstavljenom 2015. godine, a krasiće ga odlike Kodo dizajna – velika maska hladnjaka i ravna prednja svjetla. To je smjer koji Mazda njeguje na svim svojim modelima, a posljednji u nizu modela sa Kodo dizajnom je i Mazda 3 na kojoj će CX-4 i biti zasnovan.

 

Automobil će biti smješten na novoj Skyactive-Vehicle Architecture platformi koja je debitovala sa novom Mazdom 3. Osim platforme, sa „tricom“ će dijeliti i motore. Tako će se u paleti motora naći 1.8 litarski dizelaš sa 116 KS, ali i dva benzinska motora sa blagom hibridnom tehnologijom koji razvijaju 122 i 150 KS. Već je potvrđeno da će u upotrebi biti novi Skyactive X motor, takođe iz Mazde 3, prvi benzinski motor sa paljenjem pod kompresijom.

 

Mazda CX-4 biće predstavljena na Sajmu automobila u Ženevi, a početak prodaje se očekuje krajem 2019. godine. 

 

06:06 | Feb 7, 2019

KOMENTARI (0)