VIJESTI / AKTUELNOSTI

Premijera najisčekivanijeg BMW-a sve bliža (VIDEO)

m8

BMW M8

m8

BMW M8

m8

BMW M8

m8

BMW M8

Coupe koji će zadati izazov konkurenciji

 

Prošle su skoro dvije godine od objavljivanja prvih fotografija BMW-a M8. Već tada smo svi počeli grickati nokte i rovariti po internetu, tražiti procurile fotografije, novosti o modelu koji u svojoj prvoj generaciji nažalost nikada nije imao pravu M izvedbu, M8 će konačno zaživjeti kao produkcijski model.

 

A na to su nas podsjetili i iz BMW-a novim fotografijama, kamulfiranog M8. Ipak, ova kamuflaža sakriva malo, skoro ništa što ne možemo vidjeti golim okom i bez ikakve intervencije u Photoshopu. Osim novih fotografija, stigle su nam i nove informacije o M8. Za M8, BMW je spremio novo M Mode dugme, a sa tim dugmetom, vozač će moći da bira između Road i Sport moda, a M8 Competition koji je takođe u pripremi će imati i opciju Track sa kojim ćete imati automobil potpuno podešen za stazu.

 

Odabirom Track moda, isključujete sve sisteme asistencije, kao i sigurnosne sisteme, a čak se isključuje i radio kako bi vozač ostao 100% fokusiran na stazu. M8 će dobiti i potpuno novi kočioni sistem koji uključuje aktivaciju kočnica, pojačivač kočmnica, kao i kontrolne funkcije. Takođe, ovi složeni sistemi direktno utiču i na jačinu pritiska na papučicu kočnice, a u zavisnosti od moda u kojem vozite, pritisak se povećava, odnosno smanjuje po potrebi.

 

BMW će takođe u novi M8 ubaciti i Seutp dugme koje će se nalaziti na centralnoj konzoli. Preko tog dugmeta, vi zapravo podešavate postavke motora, upravljača, ovjesa, kočnica, kao i M xDrivea. Kao što je to slučaj i sa M5, tako je i sa M8 koji će imati pogon na sva četiri točka, BMW-ov xDrive. Vozač će po svojim željama moći da bira i opciju samo zadnjeg pogona ukoliko želi nešto više zabave.

 

Iz BMW-a nam još nisu otkrili detalje o motoru, ali se očekuje provjereni 4.4 V8 biturbo koji će u „običnom“ razvijati oko 600 KS, dok će u Competition izvedbi ta cifra biti nešto veća.

18:56 | May 9, 2019

KOMENTARI (0)