VIJESTI / AKTUELNOSTI

Procurila fotografija novog Renault Captura

Stiže nam „nabildani“ Clio

 

Renault je vješto krio detalje o novoj generaciji najmanjeg SUV-a, Captura. Ipak, kako je ovo 21. vijek i kako se nikada ne možete opustiti jer ukoliko dozvolite sebi čak i mali trenutak nepažnje, u javnost će izaći nešto što ne bi trebalo. Istini za volju, u ovom slučaju nije ništa loše, ali da će bar malo pokvariti „show“ Renaultu – sigurno hoće.

 

Na internetu se pojavila prva fotografija novog Captura. Obzirom na to da je i u prošloj generaciji nosio epitet povišenog Clia, sada su stilske sličnosti još veće. Prednji kraj koristi dizajnerski jezik novog Clia i aktuelnog Meganea. Kao i prije, Captur će dolaziti u dvobojnoj kombinaciji. Ostatak automobila ne vidimo, a ovo je jedina fotografija za sada koja se pojavila, a vjerovatno će tako i ostati do njegovog zvaničnog predstavljanja koje je sigurno veoma blizu.

 

Najveće novosti se odnose na pogonske jedinice ovog automobila. Po prvi put u ponudi ovgo modela će se naći E-Tech hibridni pogon koji kao bazu koristi 1.6 litarski motor od 90 KS koji koristi i elektromotor, a ukupna snaga će iznositi 130 KS. Ponuda „običnih“ motora ostaje ista kao i kod Clia. Kupci će moći da izaberu 1.0 ili 1.3 litarski benzinski, ili 1.5 litarski dizel motor.

15:26 | Jun 13, 2019

KOMENTARI (0)